ÒMNIUM Blanes homenatja socis i sòcies històriques

Coincidint amb l’exposició dels 60 anys de l’entitat 

L’acte el van encapçalar dimarts la presidenta comarcal, la blanenca Rosa Brunet, i la vicepresidenta d’Òmnium, Marina Gay 


Imatge FONS JULI BARBER 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 24/03/2022 


Aquesta setmana Òmnium Cultural de la Selva Marítima ha organitzat un sentit homenatge als socis i sòcies històriques, coincidint amb l’exposició que recull els 60 anys amb què ja compta l’entitat. L’acte va tenir lloc el vespre d’aquest passat dimarts a la Sala d’Exposicions García-Tornel, on fins al proper 30 de març s’hi allotja la mostra.

Rosa Brunet, presidenta d’Òmnium Selva Marítima, va encapçalar l’acte de reconeixement, agraint a tothom la seva assistència, i recordant les fermes arrels en què es sustenta l’entitat a nivell local i comarcal. Tot seguit va prendre la paraula qui havia estat especialment convidada per a la ocasió, la vicepresidenta d’Òmnium Cultural a Catalunya, Marina Gay.

Va ser ella l’encarregada de plasmar en paraules la història que es recull amb textos i fotografies a l’exposició sobre els 60 anys de l’entitat, que se sustenta en tres pilars bàsics: Llengua, Cultura i País. Marina Gay va fer un recorregut històric sobre l’evolució d’Òmnium fins a l’actualitat, remarcant que ara per ara la feina en què està immersa l’entitat és en seguir treballant des de diversos fronts alhora.


Socis i sòcies històriques 

Després de la seva intervenció, Rosa Brunet es va encarregar de donar pas a la part més esperada pel públic assistent: l’homenatge als homes i dones que durant més de 50 anys han contribuït amb el seu esforç a mantenir viva l’entitat. A tots ells i elles se’ls va lliurar un dels emblemàtics bols de ceràmica fets amb argila per Jordi Cuixart al taller de la presó, acompanyat d’entrades per assistir a representacions dels dos escenaris del Teatre de la Costa Brava Sud: Blanes i Lloret.

Inicialment estava previst fer el reconeixement a 10 socis i sòcies de Blanes, Lloret i Tossa, tot i que finalment només van assistir-ne uns quants dels propis homenatjats, mentre que d’altres van ser representants per familiars seus, o bé van excusar la seva presència. Es tracta de Jordi Orpí Descals, de Lloret de Mar; Rosa Maria Monrabà Solsona, de Tossa de Mar; així com altres 8 socis i sòcies de Blanes: Anna Roca Piferrer (representada pel seu fill, Salvador Reynaldos); Josep Padern Faig (representat per la seva vídua); Salvador Roca Ribas; Joan Adell Álvarez; Montserrat Roig Joves; Francesc Illas Ribas; Lluís Rocafort Balvey (representat també per la seva vídua) i Ferran Pujadas Planella.

L’empremta que Òmnium Cultural a deixat a Blanes al llarg d’aquests 60 anys es recull en especial a través dels cartells que ha elaborat la secció local de la Selva Marítima. S’il·lustren amb fotografies cedides per l’Arxiu Municipal de Blanes que provenen del fons cedit pel fotògraf blanenc Juli Barber, datades en la dècada dels anys 70.

L’acte es va tancar brindant amb una copa de cava i amb un animat col·loqui a peu dret, mentre d’altres aprofitaven per passejar-se per l’exposició històrica dels 60 anys de l’entitat. La mostra es podrà visitar a la Sala García-Tornel fins la setmana vinent, més concretament fins al 30 de març. L’horari per fer-ho és de dilluns a divendres de 17 a 19 h i els dissabtes durant tot el dia: d’11 a 13 h i de 17 a 19 h.



Comentaris