‘Somiadores sense límits’ solidaritat blanenca amb FVF

Per a impulsar l’educació tècnica i científica de noies a través de beques 

  • Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març
  • La campanya posa el focus en aquests estudis superiors perquè contribueixen especialment a trencar estereotips de gènere


Imatge NÚRIA NAVARRO

Rebuda 05/03/2022 


La Fundació Vicente Ferrer (FVF) llança la campanya 'Somiadores sense Límits' amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, per tal d'aconseguir beques per a estudis superiors de noies de famílies vulnerables que viuen a zones rurals del sud de l’Índia. Amb aquesta acció, l'ONG vol impulsar una educació sense barreres de gènere i amb igualtat d'oportunitats.

La campanya promou beques per a estudis superiors, professionals, tècnics, tecnològics i científics, entre les noies joves, ja que contribueixen especialment a trencar les barreres de gènere perquè són formacions tradicionalment masculinitzades. Els índexs de matriculació i mercat laboral en aquests camps són encara molt inferiors en el cas de les dones. 'Somniadores sense límits' dóna suport a l'educació de les joves que volen dedicar-se a aquestes professions fent caure estereotips que limiten els seus somnis i promovent la seva participació i lideratge en àmbits de la societat on no solen estar presents.

Segons la UNESCO, les joves representen només el 35% de les matricules en carreres STEM* i només el 28% de les persones que es dediquen a la investigació al món són dones. També destaca que malgrat el progrés en l'accés a l'educació, la igualtat de gènere continua sense assolir-se. Avui dia hi ha més nenes assistint a l'escola que mai, però la discriminació de gènere, les normes socials i culturals i altres factors impedeixen que gaudeixin de la igualtat d'oportunitats per completar i beneficiar-se de l'educació que desitgen.

A l'Índia, les dones tradicionalment han estat discriminades i excloses de la capacitat de decisió en àmbits públics i privats, especialment en zones rurals. La taxa d'alfabetització masculina és de 80% i en dones és de 65%. Les nenes sovint no estan escolaritzades o abandonen l'escola per casar-se o tenir cura de la família. Moltes no accedeixen a l'educació secundària ni superior. Per això, que una noia d'una zona rural realitzi estudis superiors STEM és encara un repte més gran.



Beques per a la igualtat 

La Fundació Vicente Ferrer desenvolupa un Programa de Beques universitàries i preuniversitàries per a estudiants de 10è curs (16 anys aproximadament). L'alumnat beneficiari obté el 100% del suport econòmic per a la formació. El 51% de beques és per a noies, més de 2.600 a l'últim any. Aquest programa pretén millorar la condició socioeconòmica de joves de comunitats empobrides, especialment dones, facilitant l'accés a oportunitats educatives i laborals per aconseguir el seu desenvolupament i integració social.

'Somiadores sense Límits' promou beques per a joves que es volen dedicar a professions tècniques, tecnològiques o científiques i aconseguir una alternativa a treballs tradicionalment feminitzats. Noies com tres de les protagonistes de la campanya: el somni de Navya Sree és ser electricista perquè arribi la llum a tots els pobles del seu districte; Akhila està formant-se en tècniques agrícoles per ajudar els camperols a millorar els seus cultius i condicions de vida; i Sirisha estudia enginyeria civil perquè el seu somni és formar part del Servei d'Enginyeria indi. Amb les beques es cobreixen les despeses de matrícules, els materials d'estudi, l'atenció sanitària, i l'allotjament i manutenció de joves com Navya, Akhila i Sirisha.

Descobreix més sobre Somiadores sense límits aquí:

https://www.fundacionvicenteferrer.org/sonadorassinlimites



Comentaris