Dia de les Esquadres 2022 al Teatre de Blanes

Celebra ABP de la Selva Litoral dels Mossos d’Esquadra 

L’alcalde, Àngel Canosa, i el cap de l’ABP, David Castro, van encapçalar la celebració d’ahir, que va incloure el lliurament de diverses distincions i reconeixements 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 21/4/2022 



El Teatre de Blanes va acollir el migdia d’aquest passat dimecres la celebració del Dia de les Esquadres 2022 de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) dels Mossos d’Esquadra a la Selva Litoral, que té la seu al municipi on comença la Costa Brava. L’acte el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, així com el cap i el sots-cap de l’ABP d’aquest territori, David Castro i Josep Antoni Marco, respectivament.

L’acte, que va comptar amb el bon fer de l’agent Miquel Àngel Garcia com a mestre de cerimònies, es va encetar amb unes paraules de David Castro després de la projecció d’un vídeo institucional de la Unitat d’Investigació dels MMEE. El cap de l’ABP de la Selva Litoral va destacar com a fet rellevant el reconeixement que s’havia de lliurar en el decurs de la vetllada al primer agent de la comissaria de Blanes que s’ha jubilat des que, fa poc més de 26 anys, es va inaugurar la seu, la primera descentralitzada al territori.

També va lloar la il·lusió, l’esforç i els valors que simbolitzen aquest cos de seguretat com a garants que han d’afavorir una nova etapa en què està previst incorporar més personal, així com millores tecnològiques. David Castro també es va referir al lamentable succés que es va haver d’atendre dimarts passat, amb la mort de tres persones al veí municipi de Lloret de Mar.


Felicitacions i distincions 

La part central de l’acte va consistir en el lliurament de diverses distincions i reconeixements, començant pels diplomes als guanyadors de la I Diada de Pàdel de l’ABP Selva Litoral. Tot seguit va arribar una de les part més emotives a què s’havia referit el cap, quan es va fer l’entrega d’un obsequi de reconeixement a la tasca desenvolupada per Adolf Mesía Martínez, agent de l’ABP de Blanes que es va jubilar el passat mes de març.

Tot seguit va arribar el moment d’entregar felicitacions i distincions per diverses actuacions policials. La primera va ser per a l’agent de la Policia Local de Lloret de Mar, Jordi Fulladosa, que va posar en evident perill la seva vida aconseguint iniciar el desallotjament d’una finca afectada per una explosió de gas a Blanes, rescatant d’entre la runa una dona ferida que havia quedat atrapada per les parets i el material caigut.

La següent acció que es va distingir va ser la localització d’un nadó i el seu ingrés a la UCI de prenatals de l’Hospital Josep Trueta de Girona. Tal com van explicar posteriorment els pediatres, això va permetre salvar la vida de l’infant gràcies a la ràpida actuació de la sergent Mont Soler, el caporal Antonio Rodríguez així com de les i els agents Mònica Llop, Jordi Fernández, Marta Colomé, Marta Lázaro i Ivan Jiménez.

L’agent David Planas va rebre una felicitació per la seva actuació amb una persona enfilada dalt la teulada d’un edifici de 4 plantes amb intencions suïcides, assumint el risc i aconseguint amb les seves habilitats convèncer-lo per salvar-li la seva vida i detenir-la sense cap incident. Per la seva banda, el caporal David Aymerich va ser distingit per haver detingut una persona per intent d’apunyalament amb una katana enmig d’una gran multitud de gent, sense que hi hagués cap dany major.

D’altra banda, quatre agents dels Mossos –Jordi Estalelella, Xavier McMahon, Guillermo García i Pedro Miguel Marcos- han estat reconeguts per la detenció de l’autor de robatoris amb força i furts a interiors de domicilis a Lloret i localitats properes. Un caporal i tres mossos també van rebre sengles distincions pel desmantellament d’un punt de venda de droga al centre de Blanes que generava inseguretat: Claudio España, Mohamed Marouan, Fernando Marote i Fèlix Vadillo.

Finalment, la darrera distinció va ser pel comís de més de 4.000 plantes de marihuana, el desmantellament d’un campament de cultiu en zona boscosa, així com la detenció d’un dels autors i la identificació els altres responsables de la organització. Se’n van encarregar un sergent, un caporal i dos mossos: David Cabrinety, Claudio España, Manuel Díaz i Mohamed Marouan, respectivament.


Cloenda 

La cloenda del Dia de les Esquadres 2022 va anar a càrrec de l’alcalde de Blanes, qui en primer lloc va lloar la tasca de l’ABP de la Selva Litoral que comanda David Castro, agraint en nom de l’Ajuntament de Blanes la tasca del cos policial. El batlle va voler reconèixer el seu treball, especialment aquests dos darrers anys, en què la pandèmia ha provocat que el seu dia a dia s’hagi tornat especialment difícil i ingrata.

Àngel Canosa va remarcar el seu convenciment que amb el treball conjunt dels Mossos d’Esquadra, Policia Local i Protecció Civil de Blanes es podrà fer front amb èxit a aquesta situació. Precisament els caps dels dos cossos –Joan Garcia i Josep Lluís Pouy, respectivament- van assistir ahir a l’acte allotjat al Teatre de Blanes, acompanyats de representants d’altres cossos policials i d’emergències del territori.

Tanmateix, també van ser-hi presents regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, el regidor de l’Ajuntament de Lloret de Mar Albert Ferrández, i la regidora de l’Ajuntament de Tossa de Mar, Andrea Nadal. L’acte es va tancar amb l’Himne dels Segadors i amb una Fotografia de Família de les principals autoritats que van presidir la celebració, acompanyats dels policies a qui s’ha lliurat enguany un reconeixement i/o distinció que havien assistit, i que van poder recollir-ho personalment.



Comentaris