Blanes 30è cicle de concerts Música a l’Esperança

Totes les nits de divendres 

Actuaran Nexes Project, Cat Klezmer Trio, Valentí Moya Trio, Arnau Tordera i Wax & Boogie Rhythm Combo, que tancarà el periple el 3 de juny, excepcionalment al Teatre de Blanes 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 03/05/2022 


A partir d’aquest proper divendres 6 de maig, i al llarg dels quatre següents, Blanes acull un esdeveniment musical que compta amb més de tres dècades d’història. Es tracta del 30è Cicle de Concerts ‘Música a l’Esperança’, un festival de petit format que ha sabut mantenir-se al llarg del temps amb la seva proposta exclusiva i de qualitat però, alhora, prou eclèctica com per poder agradar un ample ventall d’espectadors.

El seu nom es deu al recinte on s’hi acull, la Capella de l’Esperança –situada al nucli històric de la vila on comença la Costa Brava-, des de la seva estrena l’any 1991 i fins els nostres dies. Durant tots aquests anys hi ha hagut 122 concerts a càrrec de més de 400 músics de 32 països diferents i 13 províncies espanyoles. Han assistit més de 6.500 espectadors, que han sabut apreciar el cartell que any rere any ha confeccionat l’Associació Cultural Amics de Música a l’Esperança amb el suport de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes.


Cinc propostes musicals 

La cita musical tindrà lloc al llarg dels propers cinc divendres: quatre durant el mes de maig –els dies 6, 13, 20 i 27- al lloc original, la Capella de l’Esperança, i la cinquena actuació –el 3 de juny- excepcionalment, al Teatre de Blanes. De fet, l’edició del 2021 també es va allotjar durant tot el mes de maig al Teatre de Blanes perquè, donat el reduït espai de la capella, només haguessin pogut participar molt pocs espectadors al aplicar-se les mesures de distància de seguretat COVID.

El programa 2022 de ‘Música a l’Esperança’ retorna doncs als seus orígens amb propostes de qualitat, com sempre ha estat el segell que caracteritza al festival. 

  • El cicle s’encetarà el 6 de maig amb un jove quartet de saxos, ‘Nexes Project’, que oferirà un repertori molt selecte 
  • La setmana vinent, el divendres 13 de maig, serà el torn del Cat Klezmer Trio, format per Xavi Torras, Joni Aldunate i el músic blanenc Xavi Pendón, que presenten ‘Una Volta al Món en 80 minuts’
  • El tercer concert del 20 de maig portarà a Blanes el Valentí Moya Trio, especialistes catalans de jazz manouche
  • El 27 de maig serà el torn d’Arnau Tordera, que presentarà el seu espectacle en solitari ‘El joglar’, estrenat el passat mes d’abril al Teatre Condal de Barcelona
  • La darrera actuació per festejar el 30è aniversari s’emplaçarà el 3 de juny al Teatre de Blanes, amb els internacionals Wax & Boogie Rhtythm Combo, que porta l’animat espectacle ‘Old Blues, Woogie & Swing’.

Tots cinc concerts començaran sempre a la mateixa hora, les 10 de la nit, amb idèntic preu de venda de l’entrada, a 10€. Per comprar-les es pot fer al mateix local abans que comencin les actuacions, ja sigui a la Capella de l’Esperança o al Teatre de Blanes.



Comentaris