Cs posa a caldo a l'Ajuntament pel nou Tanatori

Cs Blanes exigeix al govern que creï una comissió per a explicar el projecte del nou tanatori i situar-lo fora del Pla Parcial Costa Brava 

El portaveu liberal, Cristhian Ortiz, apunta les “incerteses i contradiccions que afecten negociacions” sobre aquest projecte i reclama a l'alcalde aclarir tots els detalls

Nota de premsa Cs BLANES 

Rebuda 20/07/2022 

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Blanes, Cristhian Ortiz, ha anunciat que en el següent ple municipal exigirà al govern la creació d'una comissió de transparència “en la qual l'alcalde haurà d'explicar tots els detalls del projecte per a construir el futur tanatori i escoltar també les postures de la resta de partits perquè el malestar a la ciutat és molt elevat i existeixen massa incògnites”.

La idea dels liberals és que, a més, el govern convoqui una audiència pública per a explicar a la ciutadania la situació del projecte i també es puguin buscar alternatives per a situar-lo fora del Pla Parcial Costa Brava. “Des de juny que no parem de rebre comentaris de veïns, Ampas i propietaris de terrenys del Pla Parcial que estan alterats per la possible ubicació del tanatori prop del col·legi sa Forcanera, el govern ha d'acabar amb la incertesa”, ha explicat Ortiz.

El regidor liberal ha insistit que el govern “ha d’aïllar la incògnita” sobre la construcció o no d'un tanatori prop del col·legi sa Forcanera. “Ens hem reunit amb l'àrea d'urbanisme, amb tècnics i regidors i continuem percebent massa incerteses i contradiccions que afecten negociacions sobres la ubicació del tanatori prop d'habitatges i el col·legi, l'alcalde ha de ser clar i exposar exactament la situació”, ha reivindicat Ortiz.


Imatge SJ12INFO 

Opinió de DdB: Morir-se és normal. Embolicar-se en polèmiques per por a la reacció histèrica de la ciutadania diu molt poc de l'administració pública que hauria de tractar l'afer amb serenor i tranquil·litat. Pero eso es pedirle peras al olmo, presumo.



ANTECEDENTS 

L’Ajuntament de Blanes desmenteix que s’hagi decidit la ubicació d’un nou tanatori a la ciutat 

Tot i que el consistori considera que és una necessitat a cobrir, i que l’empresa funerària fa 20 anys que s’hi mostra interessada, remarca que no s’ha presentat cap projecte en aquest mandat

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 19/07/2022 

Davant els insistents rumors que s’estan escampant per les xarxes socials, i la preocupació que estan desfermant a nivell social, l’Ajuntament de Blanes s’ha vist obligat a desmentir l’allau de falses brames amb aquesta nota de premsa. Des del consistori es remarca que no és cert que s’hagi decidit la ubicació d’un nou tanatori a la ciutat davant d’un centre escolar.

Tot i que des de l’Ajuntament de Blanes es considera que es tracta d’una necessitat que cal cobrir, i que la mateixa empresa funerària s’ha mostrat interessada en projectar-ne un, es nega categòricament que ni en l’actualitat ni durant el present mandat s’hagi presentat cap projecte per construir un nou tanatori. Per últim, des del consistori blanenc també es remarca que, en el cas que hi hagi qualsevol novetat sobre aquesta qüestió, es farà pública i es comptarà amb l’opinió i la participació ciutadana.

Cal dir que, en el passat, Blanes ha viscut en diverses ocasions la presentació de projectes per construir un nou tanatori que dignifiqui les actuals dependències i atorgui la possibilitat de fer cerimònies laiques en millors condicions. Tots els intents han acabat al calaix. El què va aixecar major polèmica va ser l’any 2003, quan es volia construir el primer crematori de la comarca. Però així com llavors eren projectes reals i definits, en l’actualitat no hi ha res al respecte.


Comentaris