A prendre pel sac BECP engega Alcalde i pacte de govern

Esquerra Republicana de Blanes trenca el pacte de govern amb Blanes en Comú Podem 


Imatge AJUNTAMENT DE BLANES 



Opinió DdB: Sense saber qui té raó, perquè no ens expliquen els fets només la conseqüència, atenent exclusivament a les formes no és manera de fer les coses. Un problema presumiblement irresoluble no ha d'esclatar sobtadament; els implicats, si són socis de govern, s'han de reunir i arribar a un acord, que, si és impossible, implica la compareixença d'ambdues parts raonant el trencament. Només des del punt de vista formal i de gestió de crisis, i sense tenir NPI del marro que hi ha darrere d'aquesta decisió del batlle, el que si està clar és que l'alcalde de Blanes és un chapuzas


Nota de premsa BLANES EN COMÚ PODEM 

Rebuda 02/08/2022 

Aquest dilluns 1 d'agost, l'alcalde de Blanes Àngel Canosa (ERC), ha signat un decret pel qual retira a la 3a tinent d'alcalde Rosa Aladern (BECP) les seves competències a les regidories d'Urbanisme, Enginyeria, Obra Pública i Residus.

Dita decisió no ha quedat fonamentada ni justificada sobre la base de cap situació concreta coneguda. A més a més, al comunicat emès per ERC es recullen greus acusacions, sense cap mena de concreció ni proves, que posen en dubte l'honorabilitat i la gestió de la nostra regidora, cosa del tot intolerable.

Des de Blanes en Comú Podem entenem que aquesta decisió significa el trencament unilateral i l'incompliment, per part del grup municipal d'Esquerra Republicana, del pacte de govern signat per a la legislatura 2019-2023, que recollia tant les línies programàtiques com el cartipàs municipal.

Per aquests motius, els regidors i regidores de Blanes en Comú Podem ens veiem en l'obligació de renunciar a totes les competències delegades i a continuar formant part de l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Blanes, d'acord amb la decisió pressa aquest dilluns per la nostra assemblea.

No s'explica aquesta situació, a deu mesos de finalitzar aquesta legislatura, fora que sigui com una maniobra electoralista de desgast emmarcada dins la precampanya electoral per a les municipals de 2023. Una decisió de caràcter partidista que posa en risc la governabilitat de Blanes durant aquests mesos. El principal perjudicat d'aquesta ruptura unilateral del Govern no és pas Blanes En Comú Podem, com potser alguns volen creure, sinó la ciutadania de Blanes.

Com tothom sap, en aquests tres anys de govern en comú, la població de Blanes ha passat per moments difícils: el Glòria, la pandèmia i ara la crisi de la guerra d'Ucraïna; que s'han anat solucionant amb esforç i dedicació, malgrat les diferències de criteris i interessos, pensant sempre en el millor per a la nostra vila i pels blanencs i blanenques fins a aconseguir en aquest 2022 retrobar-nos en la normalitat. Per tot plegat, lamentem haver arribat a aquesta situació que ens obliga a haver d'abandonar projectes que ja estan en marxa o s'havien d'encetar ara, i que esperem que malgrat tot es duguin a bon terme pel bé de Blanes.

A partir d'aquest moment estudiarem quines són les accions adequades a prendre davant d'aquests lamentables fets, a tots els nivells, i continuarem treballant amb la mateixa il·lusió i el mateix compromís que hem tingut sempre amb el nostre municipi sigui al govern, a l'oposició o a peu de carrer.




ANTECEDENTS


L’alcalde de Blanes retira les competències de govern a la regidora Rosa Aladern 

La resolució ha entrat en vigor avui, deixant sense efecte les atribucions que tenia delegades com a 3a tinenta d’alcalde i regidora d’Enginyeria, Urbanisme, Obra Pública i Residus 


Imatge SP.DEPOSITPHOTOS.COM


Opinió DdB: Una notícia que diu el què, però no parla del per què, que és el que la ciutadania necessita per fer-se imatge cabal del que es cou


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 01/08/2022 


Aquest dilluns 1 d’agost l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha signat un Decret d’Alcaldia per retirar totes les competències de govern a la regidora Rosa Aladern Gusi. La resolució ha entrat en vigor avui mateix, i deixa sense efecte totes les atribucions que tenia delegades Rosa Aladern des del principi de l’actual mandat, arran del pacte de govern signat entre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i BECP (Blanes En Comú Podem).

L’alcalde ha informat sobre aquesta decisió als Grups Municipals, així com als dos regidors no adscrits. Des d’avui dilluns Rosa Aladern ha deixat de ser membre de la Junta de Govern Local, tercera tinenta d’alcalde, així com regidora de les següents àrees de govern: Enginyeria; Urbanisme; Obra Pública; i Neteja i Recollida de Residus. Les seves competències han passat a ser assumides temporalment per l’alcalde, a l’espera de ser redistribuïdes, i amb la voluntat de respectar l’actual pacte de govern.

La manca de confiança i algunes actuacions de la regidora Rosa Aladern, que podrien constituir presumptes irregularitats en la seva gestió també han determinat que l’alcalde de Blanes hagi dictat la incoació d’un procediment d’informació reservada, amb l’objectiu de determinar la naturalesa d’algun d’aquests fets. En aquest sentit, Àngel Canosa ha manifestat que s’ha fet sempre des del més absolut respecte per la presumpció d’innocència, però també des de la voluntat d’actuar fermament en la defensa de la bona gestió pública.

Per últim, l’alcalde ha explicat que a mitjans de juliol ja va comunicar-li al portaveu de Blanes En Comú Podem, Jordi Urgell, les seves intencions de retirar-li les competències de govern a Rosa Aladern a causa de la pèrdua de confiança generada per la regidora. Des de llavors, els dos socis de govern (ERC i BECP) han mantingut diverses trobades per tractar aquesta qüestió.

Comentaris