Avui la mort en estranyes circumstàncies d’Adolfo Bárcena

Docus a la Fresca’ de Blanes ampliarà aquest 2022 el nombre de sessions d’aquest estiu, del 5 al 26 d’agost 

A banda dels quatre divendres d’aquest mes, també hi haurà sessions de cinema compromès les nits de dos dijous: l’11 i el 25, sempre a les 10 de la nit 


Imatge AJUNTAMENT DE BLANES


NdP AJUNTAMENT 

Rebuda 03/08/2022 


L’Associació Cultural ‘La Focal’ de Blanes, amb el suport de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes i de diverses productores, ha organitzat per aquest proper mes d’agost una completa programació d’una experiència que sempre compta amb un públic fidel. Es tracta dels ‘Docus a la Fresca’, que es podran tornar a fer de nou aquest 2022, superat l’obligat silenci de dos anys per la pandèmia.

Aquesta serà la 11ena edició, després que al 2019 les sessions es van oferir durant el setembre i l’efemèride de la 10ena edició va incloure una Gala Cinematogràfica celebrada al Teatre de Blanes el novembre d’aquell any. ‘Docus a la Fresca’ consisteix en la projecció de documentals a l’aire lliure que tenen com a principal característica una essència definitòria: és cinema de caire crític i compromès amb les temàtiques que tracten.

Per això, no es limita tan sols a fer la projecció pura i dura. Sempre es compta amb l’assistència dels autors i productors dels documentals, que contribueixen tant en la presentació del què es veurà abans de començar les sessions, com en la participació dels videofòrums posteriors. Aquesta és també una característica que fa d’aquestes projeccions una experiència diferent al què és habitual.


6 sessions 

La principal novetat dels 11ens Docus a la Fresca 2022 és l’ampliació del nombre de sessions respecte el què havia estat la tònica habitual de l’activitat. Normalment es feia coincidint amb tots els divendres del mes d’agost a les 10 de la nit, però enguany també s’han inclòs dues jornades més el dia anterior, és a dir: els dijous de dues setmanes.

D’aquesta manera, després de la sessió inaugural del proper divendres 5 d’agost, la setmana vinent hi haurà doble jornada el dijous i el divendres, 11 i 12 respectivament. La tercera setmana d’aquest mes només hi haurà una sessió, la del divendres dia 19, i finalment la darrera setmana d’agost tornaran a haver-hi dues jornades consecutives: el dijous i el divendres, 25 i 26 d’agost.

Totes les sessions començaran a les 10 de la nit, i estan ubicades a la Plaça Verge Maria, al bell mig del nucli històric de la vila. Un espai idoni per poder gaudir de les sessions i participar posteriorment als videofòrums que es fan un cop s’ha acabat la projecció. Pel que fa a les temàtiques que es tractaran enguany a través dels documentals seleccionats, cobreixen una ampla gama de situacions, de plena actualitat algunes, i latents en la societat de tots els temps d’altres, culminant el periple amb un treball directament relacionat amb Blanes: els 50 anys de les emblemàtiques ‘Cases Barates’ del barri d’Els Pins, la Comunitat de Propietaris Nostra Senyora del Vilar.

La resta de temàtiques tenen a veure amb la història local encara recent del veí municipi de Tordera: la mort en estranyes circumstàncies d’Adolfo Bárcena; el periple d’un nen ucraïnès, en Sasha, acollit a Catalunya l’any 2016 per la Guerra al Donbass; l’experiència dels desnonaments; el canvi climàtic; i les discriminacions que han d’afrontar els descendents de famílies immigrades que, tot i haver nascut aquí, continuen sota la discriminació de ser qüestionats constantment.



Comentaris