Nou cartipàs municipal a l’Ajuntament de Blanes

DARRERA HORA

El trencament del pacte de govern ERC-BECP anunciat dimarts passat va provocar que aquell mateix dia l’alcalde de Blanes reestructurés el cartipàs municipal que fins llavors havia comptat amb 10 regidores i regidores de les dues forces polítiques. La configuració del nou Cartipàs Municipal, les noves delegacions de competències de govern les han passat a assumir ara els 5 regidors i regidores d’ERC. D’igual manera, s’han tornat a redistribuir les tinences d’alcaldia ja que, al haver marxat del govern BECP, n’hi ha dues que havien quedat vacants. De manera habitual, totes les tardes del dijous es convoca la Junta de Govern Local, que ahir es va reunir per primera vegada arran del trencament del pacte. D’aquesta manera, enlloc de trobar-se els 10 regidors i regidores que des de l’estiu del 2019 així ho havien fet, a partir d’ara han passat a ser-ne 5. En la Junta de Govern Local d’ahir es van aprovar diversos temes que ja estava previst tractar, seguint els procediments d’expedients ja iniciats. Els únics canvis respecte anteriors convocatòries van ser precisament els càrrecs dels assistents, que ja han assumit les tinences d’alcaldia, així com el primer punt de l’ordre del dia, on es va donar compte de les resolucions d’Alcaldia del 2 d’agost referent al nomenament de nous tinents d’alcalde i delegació de competències, així com la modificació dels membres que formen part de la Junta de Govern Local. (AJUNTAMENT DE BLANES - 05/08/2022)




Aquesta tarda s’ha publicat la nova distribució de funcions delegades que han passat a assumir els regidors i regidores d’ERC, que governa des d’avui en solitari 



NdP AJUNTAMENT 

Rebuda 02/08/2022 


Després de conèixer-se la decisió de BECP de deixar l’equip de govern, aquest mateix dimarts l’alcalde ha donat a conèixer la configuració del nou Cartipàs Municipal. És a dir, les noves delegacions de competències de govern que hauran d’assumir els 5 regidors i regidores d’ERC. Al mateix temps, també s’han tornat a redistribuir les tinences d’alcaldia ja que, al haver marxat del govern BECP, n’hi ha dues que han quedat vacants.

Àngel Canosa ha passat a assumir les regidories d’Urbanisme, Enginyeria, Obra Pública, Serveis Municipals i Mobilitat, que s’han sumat a les que ja tenia assignades d’Alcaldia, Policia Local i Protecció Civil. Per la seva banda, Olga López passarà a encapçalar Joventut, afegit a les que dirigia fins ara: Serveis Jurídics, Oficina de l’AMIC i Oficina de Consum (OMIC), Contractació i Patrimoni, Recursos Tecnològics, Educació i Arxiu Municpial.

Albert Sanz ha afegit les regidores de Participació Ciutadana així com de Turisme, Promoció de la Ciutat, Comerç i Empresa, a les que ja portava de Cultura i Festes, Gabinet d’Alcaldia i Comunicació Institucional. Les noves atribucions de Marina Vall·llosada són la Neteja i Recollida de Residus, Acció Social i Igualtat, així com Nova Ciutadania i Solidaritat, després que tenia assignades Salut, Medi Ambient, Benestar dels Animals, la Biblioteca Comarcal, l’Oficina de Català i la Ràdio Municipal. Per últim, Carlos Garzón ha passat a assumir Esports, a banda de les dues regidores que ja encapçalava: Hisenda i Recursos Humans.

Respecte les tinences d’alcaldia, Olga López ha passat a ser la Primera Tinenta d’alcalde; Albert Sanz és Segon Tinent d’Alcalde; Marina Vall·llosada és la Tercera Tinent d’Alcalde i Carlos Garzon Quart Tinent d’Alcalde. Dijous vinent, quan es convoqui l’acostumada trobada de la Junta de Govern Local que es fa aquest dia, enlloc de reunir-se 10 edils, ho faran 5.



Comentaris