Avui Ple ordinari de l'Ajuntament del mes de setembre

DARRERA HORA

Blanes aprova les Ordenances Fiscals pel 2023, que no inclouen cap increment en relació al 2022

  • S’han tractat al ple d’avui, i han prosperat amb els vots d’ERC, PSC i JxB. Un altre tema destacat ha estat la renúncia de Mario Ros l’acció de protesta del personal de l’Ajuntament

(NdP AJUNTAMENT - 29/09/2022)

El tema més destacat de la sessió plenària del mes de setembre celebrada avui al vespre ha estat l’aprovació inicial de les Ordenances Fiscals que regiran l’any vinent. Les ordenances per al 2023 no inclouen cap increment en la modificació de tipus impositiu o quotes, de manera que continuaran vigents les actuals, que corresponen a aquest 2022.

El tinent d’alcalde d’Hisenda, Carlos Garzon, ha explicat que mantenen l’estabilitat i no augmenten la pressió fiscal sobre la ciutadania, sobretot per l’actual context de crisi mundial, la postpandèmia i la guerra amb Ucraïna. D’altra banda, també ha destacat que la taxa per censar els animals de companyia passarà a ser 0 l’any vinent, amb l’objectiu de combatre la pèrdua i els abandonaments. Amb tot, també ha recordat que continua vigent la obligatorietat de censar-los.

L’aprovació inicial de les Ordenances Fiscals pel 2023 ha prosperat amb els vots a favor d’ERC, PSC i JxB. Per la seva banda, BECP, C’s i els tres regidors no adscrits han votat en contra.

Modificació pressupost, renúncia de Mario Ros i Acció de Protesta

Al llarg del ple hi ha hagut tres altres qüestions destacades. La primera ha estat una modificació del pressupost d’aquest 2022, amb una consignació de 215.000 € per a diverses qüestions. Es tracta de reparacions de manteniment a les escoles, consum d’electricitat a la Ciutat Esportiva, la festa de reis, així com col·laboracions externes en matèria d’urbanisme i la gestió integral de les llars d’infants. El punt s’ha aprovat amb el recolzament dels grups municipals d’ERC, BECP, PSC, JxB i els tres regidors no adscrits. Per la seva banda, el regidor de C’s s’ha abstingut.

Un altre tema destacat ha estat donar compte de la renúncia del regidor Mario Ros a seguir formant part del grup municipal del PSC, de manera que a partir d’ara ha passat a ser un regidor no adscrit. Això ha comportat que s’hagi hagut de tornar a alterar la distribució dels regidors i regidores a l’hemicicle de la Sala de Plens, així com tornar a configurar el nomenament de representants en òrgans col·legiats que siguin competència del ple.

La tercera qüestió destacada d’avui ha estat la presència d’un gran nombre de treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Blanes que han assistit a la Sala de Plens, en una protesta silenciosa perquè es prenguin en compte diverses reivindicacions que han fet arribar al govern. L’acció ha consistit en fer acte de presència durant el primer quart d’hora de la sessió, abandonant la sala de plens quan s’ha complert aquest temps. Sobre aquesta qüestió, tant l’alcalde com el tinent d’alcalde de Recursos Humans han lamentat la situació, avançant la voluntat d’intentar trobar una solució, amb l’esperança que pugui haver un acord.

Altres punts a l’ordre del dia

Pel que fa a la resta de punts a l’ordre del dia que s’han debatut, un d’ells han estat les subvencions pels programes que presenten les entitats i associacions culturals sense ànim de lucre s’ha aprovat per unanimitat, igual que el reglament intern de funcionament de la Policia Local. Respecte la declaració d’interès i utilitat municipal les obres que s’han fet a la Casa de la Cultura a càrrec de la Generalitat, també ha prosperat amb el consens dels 21 regidors i regidores.

Abans de l’habitual punt de tancament de Precs i Preguntes, la moció presentada pel nou regidor no adscrit, Mario Ros, per a la reobertura de la Ludoteca de La Plantera –presentada finalment de manera conjunta amb el grup de Blanes En Comú Podem i els altres dos regidors no adscrits, José Morcillo i Sergio Atalaya-, va prosperar amb els vots a favor de tothom, llevat del PSC, que va fer-ho en contra.



L’Ajuntament de Blanes porta al ple d’aquest mes de setembre la modificació de les Ordenances Fiscals pel 2023

Durant la sessió de demà dijous a les 19 h. també es donarà compte de la renúncia del regidor Mario Ros a seguir formant part del grup municipal del PSC 


Imatge facilitada per la institució. 



ORDRE DEL DIA

https://www.blanes.cat/ordre/20220929


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 28/9/2022 


Aquest dijous dia 29 l’Ajuntament de Blanes ha convocat el ple municipal corresponent a aquest mes de setembre, on el punt més destacat seran les modificacions de les Ordenances Fiscals per a l’any vinent. En total, hi ha 13 punts inclosos a l’ordre del dia, entre els quals també s’hi inclou donar compte de la renúncia del regidor Mario Ros a seguir formant part del grup municipal del PSC, per la qual cosa passarà a ser no adscrit.

A conseqüència d’això, hi haurà un altre punt a l’ordre del dia que preveu modificar els representants en òrgans col·legiats que siguin competència del ple. També es debatran les subvencions pels programes que presenten les entitats i associacions culturals sense ànim de lucre per a la realització d’activitats d’interès públic dins l’àmbit cultural durant el present any 2022.

Un altre dels punts tractarà diverses modificacions del pressupost municipal vigent, així com declarar les obres que s’han a la Casa de la Cultura, endegades per la Generalitat, d’interès i utilitat municipal. Per últim, abans no arribi l’apartat de Precs i Preguntes, s’ha presentat una moció que demana la reobertura de la ludoteca del barri de La Plantera, una proposta que ha presentat el nou regidor no adscrit, Mario Ros.



Comentaris