L’Ajuntament homenatja Dolores Amor Garcia

Amb motiu de complir 100 anys 

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la regidora d’Acció Social, Marina Vall·llosada, van encapçalar l’acte acollit al domicili de l’àvia centenària 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 21/09/2022 


La tarda d’aquest passat dimarts va tenir lloc a Blanes un acte d’aquells que no cansen mai de celebrar, perquè són únics i irrepetibles. Es tracta de l’homenatge que l’Ajuntament de Blanes i la Generalitat de Catalunya han fet a Dolores Amor García, una longeva veïna d’aquest municipi on comença la Costa Brava, amb motiu d’haver complert els 100 anys de vida.

Per fer-li aquest reconeixement l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde d’Acció Social, Marina Vall·llosada, van encapçalar un acte senzill però carregat d’emoció que va tenir lloc al domicili de la homenatjada, que viu al barri de Montferrant. Inicialment l’homenatge s’havia d’haver fet coincidint amb la data exacta del seu aniversari, el 15 de setembre, però finalment es va haver de reprogramar pel passat dimarts, dia 20.


Originària de Toledo 

Dolores Amor García va néixer el 15 de setembre de l’any 1922 a la localitat de Herreduela de Oropesa (Toledo), i es va traslladar a viure a Blanes 44 anys més tard, l’any 1966. En l’actualitat compta amb un fill i una filla, 3 néts i 3 besnéts. Els dos fills viuen a Blanes, i la Dolores s’hi està un mes a cada casa. Durant la seva joventut va tenir cura de la família i, ocasionalment, també va treballar en algun hotel.

A banda d’un ram de flors, Àngel Canosa i Marina Vall·llosada li van entregar una placa commemorativa en representació de l’Ajuntament de Blanes, així com diversos un ram de flors i diversos llibres relacionats amb la vila on viu des de fa més de mig segle. Altres felicitacions que també va rebre la homenatjada en forma de regals procedien de dues entitats que no solen faltar mai en aquestes celebracions.

D’una banda, l’Associació de Jubilats i Pre Jubilats de la Casa del Mar, representada per les noves membres de la junta Ma Carmen Gómez i Montserrat Castilla; i de l’altra l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes del Casal Benet Ribas; en aquest cas representada ahir per Salvador Martínez. Val a dir que en la sempre laboriosa tasca d’obrir els regals, la Dolores Amor va comptar amb l’ajut dels seus tres besnéts.


Medalla Centenària 

Properament també està previst que se li lliuri a Dolores Amor García la Medalla Centenària, que en aquesta ocasió encara no ha arribat a Blanes, i que s’enviarà en breu des del govern català. Es tracta d’un reconeixement que concedeix la conselleria de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, per la contribució que han fet dones i homes del país en valors, experiència i coneixement que han acumulat i transmès a les noves generacions durant els 100 anys de vida.

La medalla anirà acompanyada d’una carta signada per la consellera de Drets Socials, Violant Cervera Gòdia, on s’explicita que les persones grans són un element fonamental per a la societat, dipositàries d’un bagatge imprescindible per encarar el futur amb optimisme i responsabilitat. També remarca que la història de Catalunya s’escriu gràcies a les aportacions de persones com l’homenatjada.



Comentaris