Primer equip de futbol inclusiu de la ciutat

El posa en marxa el CD Blanes 

Presentat amb el nom ‘Invencibles’, els entrenaments adaptats començaran l’1 d’octubre, i hi haurà dues categories: per a nois i noies de 6 a 16 anys i per a majors de 17 anys 


Imatge facilitada per la institució. 


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 07/09/2022 

Des de fa moltes dècades, Blanes s’ha destacat en la seva àrea d’influència territorial per haver estat pioner en l’atenció a les persones amb necessitats especials. Principalment a través de la Fundació Aspronis, però també amb una gran varietat de serveis que cobreixen d’altres aspectes de l’atenció que cal tenir en compte envers aquestes persones, perquè no vegin minvades els seus drets i oportunitats.

Una de les darreres iniciatives en aquest àmbit l’ha estat treballant una de les entitats esportives més longeves de la població on comença la Costa Brava: el Club Deportiu Blanes, fundat l’any 1913. Més concretament, el CD Blanes ha estat posant a punt un projecte que el fa pioner al municipi en l’esport que es practica en aquesta entitat: el futbol.


El primer 

El Club Deportiu Blanes ha posat en marxa la creació del primer equip de futbol inclusiu amb l’objectiu d’oferir tant l’oportunitat com les eines necessàries perquè infants i joves amb diversitat funcional –síndrome de down, autisme, problemes motrius o de psicomotricitat, etc- també puguin practicar aquest esport. Es tracta que puguin gaudir del futbol com a mitjà per a treballar i potenciar les seves habilitats, descobrir els beneficis que proporciona l’esport des de l’educació i els valors.

El projecte es va presentar fa pocs dies als tinents d’alcalde d’Esports i Educació, Carlos Garzon i Olga López respectivament, durant una trobada que va tenir lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes. Se’n van encarregar de donar-ho a conèixer el president del CD Blanes, Ivan Alaminos, acompanyat del vice president, Mikel Gallego, així com d’altres membres de la Junta del Club Deportiu Blanes i les dues persones que s’encarregaran directament del projecte.

Per dur-ho a bon port es compta amb Sandra Surís i Daniel Comino, que lideren el projecte de formar aquests equips, als quals s’ha denominat amb un nom més que adequat: ‘Invencibles’. Des de la veterana entitat esportiva s’ha remarcat la fita a aconseguir: que infants, joves i adults puguin gaudir del futbol amb la professionalitat i equitat que es mereixen.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Blanes ha valorat de manera molt positiva aquesta nova iniciativa relacionada amb la promoció dels drets i la inclusió dels infants, joves i adults amb diversitat funcional en tot tipus d’activitats que els puguin oferir diversió, participació i seguretat. Per això, han aplaudit el projecte del CD Blanes, desitjant-los que –com no pot ser d’una altra manera- obtinguin els millors resultats possibles.


De 6 a 16 anys i per a majors 

Hi haurà dos equips per a dues franges d’edat diferents: per a infants i joves de 6 a 16 anys i per a joves i adults de més de 17 anys. Els entrenaments està previst que comencin el proper 1 d’octubre al camp de futbol de la Ciutat Esportiva Blanes, si bé les sessions es faran amb caràcter regular les tardes-vespres dels dimecres: de 18’45 a 19’45 h entrenaran els nois i noies de 6 a 16 anys, i de 19’45 a 20’45 h ho faran els més grans.

La idea és adaptar els entrenaments a les necessitats individuals i grupals dels participants, contribuint així a potenciar hàbits saludables a través de la pràctica esportiva. Per inscriure’s cal posar-se en contacte amb el CD Blanes a través de Sandra Surís, que lidera un equip socioesportiu encarregat d’atendre les famílies dels infants i adults que vulguin formar part dels ‘Invencibles’, valorant-ne les característiques i necessitats.

Es pot fer per correu electrònic invenciblesfutbolinclusiu@gmail.com o bé a través del 636 908 262. D’altra banda, està previst presentar la iniciativa als diferents centres escolars de la vila per apropar-la a tothom i que hi hagi l’oportunitat de participar-hi. Des del CD Blanes s’ha remarcat la il·lusió que els ha fet poder posar en marxa, que coincidirà amb l’inici de la nova temporada esportiva 2022-2023, quan es compliran els 110 anys de l’entitat.



Comentaris