Robatori violent 6 homes encaputxats amb ganivets

La Policia Local de Blanes recupera una furgoneta sostreta i material robat a uns camioners en un assalt amb violència 

La ràpida actuació policial va permetre recuperar-ho tot just dues hores i mitja més tard que s’havia produït el robatori del material a l’àrea de descans de Garrigàs, a l’Alt Empordà


Imatge facilitada per la institució.


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 02/08/2022 


La ràpida intervenció i investigació efectuada per la Policia Local de Blanes ha permès poder recuperar el producte d’un robatori amb violència que havia tingut lloc tot just dues hores i mitja abans, així com la furgoneta, sostreta dos dies abans. En total, s’han recuperat 277 paquets que contenien peces de roba i complements de conegudes marques, com ara Calvin Clain, Tommy Hilfiger i Disney, entre d’altres.

Es tractava de productes autèntics, no falsificats, i els lladres se l’havien endut després d’amenaçar amb pals i armes blanques als camioners que transportaven els paquets. Tot va començar el passat cap de setmana a Mataró, quan uns desconeguts van robar una furgoneta d’alta gama que estava estacionada a Mataró (Maresme) el divendres a la nit.


El material i la furgoneta 

Posteriorment, seguint la investigació efectuada pel cos policial local, els lladres van assaltar a 2/4 de 5 de la matinada d’aquest passat dilluns un camió que estava estacionat en una àrea de descans de l’Autopista A-7, més concretament a Garrigàs (Alt Empordà). Segons la denúncia presentada pels camioners, sis homes encaputxats armats amb ganivets es van encarar amb ells i els van amenaçar que els farien mal si no els entregaven la càrrega del camió.

Davant aquesta situació, els camioners es van tancar a la cabina per por de prendre mal, mentre els lladres, després de tallar la lona i agafar el material que duien al camió i l’anaven carregant en una furgoneta blanca. Després d’això, els fets ja es localitzen a Blanes, més concretament al nord del municipi, gairebé als afores.

Quan els conductors encara no havien denunciat el robatori, pocs minuts després de les 7 del matí, la Policia Local de Blanes va rebre l’avís d’una empresa blanenca informant que al costat de l’entrada al seu recinte hi havia una furgoneta amb la porta del conductor oberta, aixecant les seves sospites. Després de comprovar la matrícula, la policia va poder constatar que la furgoneta havia estat sostreta a Mataró, tal com es recollia a la corresponent denúncia.


Recuperació 

Després d’inspeccionar el seu interior, la Policia Local es va posar en contacte amb el propietari, que es va sorprendre quan li van dir que hi havia una gran quantitat de caixes amb roba de marca al seu vehicle, explicant que no eren seves. Mentre continuaven les diligències i investigacions policials, el vehicle va ser traslladat al dipòsit de vehicles municipal. Posteriorment, el cos policial va poder vincular la matrícula de la furgoneta amb la que havien facilitat els camioners a qui havien assaltat, que n’havien pres nota.

La denúncia la va presentar als Mossos d’Esquadra de Barcelona l’empresa de transports que duia la roba. Ha estat així com, tant el propietari de la furgoneta com el del material que hi havia dins, han pogut finalment recuperar-lo, en una operació que va finalitzar ahir dijous amb el retorn del material al seu propietari de Barcelona.

Val a dir que els productes que es transportaven al camió assaltat estan valorats amb entre 8.000 € i 10.000 €. Poder detectar la procedència del material sostret no ha estat fàcil, i finalment ha estat possible gràcies a la recerca efectuada per la Policia Local de Blanes als Centres Logístics. Finalment el cos municipal va poder localitzar als denunciants dimecres passat, esbrinant que el gènere s’havia carregat a la Zona Franca, a Barcelona.

Segons la Policia Local de Blanes, acostuma a ser una pràctica habitual que, un cop els lladres han efectuat un robatori substanciós i ja han trobat un comprador, se l’informa que el vehicle igualment sostret, està estacionat en algun indret amb les portes obertes perquè sigui fàcilment accessible. La celeritat amb què va actuar la Policia Local quan va respondre al requeriment que s’havia trobat una furgoneta abandonada amb material a l’interior, i amb aspecte d’haver estat robada, va propiciar que s’estronquessin els plans dels lladres i els compradors il·lícits.



Comentaris