Objectiu mobilitzar blanencs perquè reciclin vidre

El Consell Comarcal de la Selva i Ecovidrio participen a la campanya solidària “Recicla vidre per elles” en col·laboració amb la Fundació Sandra Ibarra 


Imatge AJUNTAMENT.BARCELONA.CAT 

Nota de premsa CONSELL COMARCAL 

Rebuda 17/10/2022 


Les poblacions d’Amer, Blanes, Breda i Caldes de Malavella participen a la campanya, que s’ha iniciat aquest dilluns, 17 d’octubre i s’allargarà fins el proper 2 de novembre. Ecovidrio ha instal·lat un total de cinc contenidors roses en els quatre municipis per a fomentar el reciclatge d’envasos de vidre i la prevenció del càncer de mama

El Consell Comarcal de la Selva i Ecovidrio presenten la campanya solidària “Recicla vidre per elles” en col·laboració amb la Fundació Sandra Ibarra. Les poblacions d’Amer, Blanes, Breda i Caldes de Malavella participen en aquesta campanya, desenvolupada amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, que destaca la importància de tenir cura del medi ambient i cuidar la salut mitjançant la prevenció.

La campanya ha rebut el tret de sortida aquest dilluns, i s'allargarà fins al proper dia 2 de novembre de manera que durant uns quinze dies els contenidors siguin un reclam visual per a la ciutadania.

En total, Ecovidrio ha instal·lat cinc contenidors roses en els municipis d’Amer, Blanes, Breda i Caldes de Malavella per fomentar el reciclatge d'envasos i la prevenció del càncer de mama. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats en els contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra.

En aquesta ocasió, la campanya s'ha estès per més de 170 ciutats de l’Estat espanyol, com ara Madrid, Sevilla, Valladolid, Múrcia, Màlaga o Logronyo. D’aquesta manera, Ecovidrio ha instal·lat 400 contenidors roses. A més, l'entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, presidenta de la Fundació que porta el seu nom, com a ambaixadora del projecte.

Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un mini iglú especial per a l'ocasió, en el qual es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: “Plens de vida”. El mini iglú es podrà adquirir a través de la web Miniglú.es, i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per contribuir a la prevenció i recerca del càncer.


Dades de reciclatge 

Segons les últimes dades relatives a 2021, els habitants d'Amer van reciclar un total de 56 tones d’envasos de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar la mitja de 23,6 kg. Respecte a la taxa de contenerització, Amer es situa amb una mitja de 99 habitants per contenidor, comptant amb un total de 24 contenidors pels residus d’envasos de vidre instal·lats.

Segons les últimes dades relatives a 2021, els habitants de Blanes van reciclar un total de 1.157 tones d’envasos de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar la mitja de 28,7 kg. Respecte a la taxa de contenerització, Blanes es situa amb una mitja de 146 habitants per contenidor, comptant amb un total de 276 contenidors pels residus d’envasos de vidre instal·lats.

Segons les últimes dades relatives a 2021, els habitants de Breda van reciclar un total de 120 tones d’envasos de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar la mitja de 31,4 kg. Respecte a la taxa de contenerització, Breda es situa amb una mitja de 124 habitants per contenidor, comptant amb un total de 31 contenidors pels residus d’envasos de vidre instal·lats.

Segons les últimes dades relatives a 2021, els habitants de Caldes de Malavella van reciclar un total de 263 tones d’envasos de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar la mitja de 32,7 kg. Respecte a la taxa de contenerització, Caldes de Malavella es situa amb una mitja de 139 habitants per contenidor, comptant amb un total de 58 contenidors pels residus d’envasos de vidre instal·lats.

 

6a edició 

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, posa en marxa, per sisè any consecutiu, la campanya “Recicla vidre per elles”, una iniciativa que té com a objectiu mobilitzar els ciutadans perquè reciclin envasos de vidre per tenir cura del medi ambient i contribuir així a una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.



Comentaris