Avui Rialles Blanes espectacle molt especial

Rialles celebra diumenge la Festa del seu 40è aniversari i la 4rta funció de la temporada: ‘Joc de Cadires’ 

Com és habitual, la cita serà a 2/4 de 6 de la tarda al Teatre de Blanes, i la funció de titelles anirà a càrrec de Cal Teatre 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 11/11/2022 

Diumenge vinent l’Associació Rialles Blanes continua celebra la Festa del seu 40è aniversari, programada justament quatre dècades més tard que es va crear: el 13 de novembre de 1982. Va ser llavors quan un grup de blanenques i blanencs, amants de la cultura i el teatre van sumar esforços i es van unir per crear a Blanes aquesta entitat.

Els preocupava la manca d’espectacles familiars professionals a Blanes, per això van decidir incorporar-se a un moviment que havia nascut durant la transició: el moviment Rialles Catalunya. Per commemorar aquesta destacada efemèride, els i les membres de l’entitat han preparat un espectacle molt especial que s’oferirà diumenge vinent a la seva hora habitual, 2/4 de 6 de la tarda, al Teatre de Blanes.


Joc de Cadires

Després de la festa d’aniversari, l’Associació Rialles Blanes completarà la vetllada amb el què millor sap fer: tenir entretingut al públic, petits i grans, amb un nou espectacle. En aquesta ocasió es tracta de la funció de titelles ‘Joc de Cadires’, a càrrec de Cal Teatre. Una proposta que, més que mai, està adreçada als espectadors de totes les edats.

D’entrada, Cal Teatre es capbussa en la necessitat de mirar la realitat des de diferents perspectives per poder entendre més coses, per desenvolupar l’empatia sense la qual resulta més difícil poder posar-se a la pell dels altres. Valent-se del teatre d’objectes i les titelles, la companyia escenificar una taula de sopar on cada membre de la família juga el seu paper.

Un rol que sovint és aliè a la realitat més propera. Per accentuar-ho, en transcurs de l’espectacle es descriu la realitat social dels nostres dies en què ens veiem però no ens mirem, ens sentim però no ens escoltem, convivim però no ens acceptem. A través d’un viatge personal de cadascun dels integrants de la família, els protagonistes arriben a poder viure de primera mà la realitat de l’altre.

La proposta, doncs, va més enllà d’un mer divertimento, convida a l’espectador a plantejar-se de quina manera el lloc que s’ocupa a la vida quotidiana condiciona la mirada i el punt de vista. Alhora, la companyia interpel·la el públic a preguntar-se perquè s’accepta viure la vida que ens ha tocat, ocupar el paper que ens ha estat assignat i assumir que les coses es fan sempre de la mateixa manera.

És aquí on cal anar a buscar la raó del títol que identifica l’obra: Joc de Cadires convida a ocupar, per un instant, una cadira diferent a la que ens assignem o ens atorguen de manera habitual. La funció començarà a 2/4 de 6 de la tarda de diumenge vinent al Teatre de Blanes. Es poden comprar entrades anticipadament a

https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/453--anys-rialles-joc-de-cadires.html



Comentaris