El franquisme paparra que no acaba d'escolar-se

Blanes s’adhereix a la commemoració del 31-O, Dia del Record i Homenatge a les Víctimes del Cop d’Estat, la Guerra Civil i la Dictadura 

El ple celebrat el passat dijous va aprovar per unanimitat una moció presentada pel PSC, ERC, BECP i el regidor no adscrit José Morcillo 


Imatge facilitada per la institució.


Opinió DdB: Els que van guanyar la guerra comencen a perdre la postguerra. Desprès de més de 80 anys vivint a cuerpo de rey (...!!!???). Puta vida


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 31/10/2022 

Avui dilluns, 31 d’Octubre, l’Ajuntament de Blanes s’ha adherit a la commemoració que s’escau coincidint amb aquesta jornada: el Dia del Record i Homenatge a totes les Víctimes del Cop d’Estat Militat, la Guerra Civil i la Dictadura. Així és després que al ple municipal celebrat el passat dijous es va aprovar una proposta d’acord per unanimitat.

La moció va ser presentada pel grup municipal del PSC, comptant amb el suport d’ERC, BECP i del regidor no adscrit José Morcillo. Posteriorment, a l’hora de la votació, els 21 regidors i regidores van recolzar-la. La proposta enllaça amb l’aprovació que han fet recentment Les Corts Generals de la nova Llei de Memòria Democràtica que contempla, entre d’altres disposicions, declarar el 31 d’Octubre per homenatjar les víctimes d’un dels episodis de la història més difícils d’oblidar.

La moció també recull declarar el 8 de maig de cada any com el Dia de Record i Homenatge als homes i dones que van patir l’exili a conseqüència de la Guerra Civil i la Dictadura. Al text de la proposta d’acord es manifesta que l’Ajuntament de Blanes comparteix els principis de veritat, justícia, reparació i garanties de no repetició que han de presidir les polítiques públiques relatives a la memòria democràtica.

La commemoració d’aquests dies es considera que contribueixen, mitjançant el record i la pedagogia, a assegurar la no repetició d’esdeveniments com els esmentats. També ajuden a mantenir viu el record del significat i la transcendència dels fets commemorats, així com de la dignitat de les víctimes, tant entre l’actual ciutadania com la futura.

L’assenyalada celebració d’avui se suma a les que ja fa periòdicament l’Ajuntament de Blanes amb finalitats anàlogues. Una d’elles és la de la proclamació de la II República amb un Acte Institucional que es fa davant el Monument dedicat a les Víctimes del Franquisme situat davant el Cementiri Municipal. Cada 14 d’abril l’alcalde, acompanyat dels regidors i regidores, simbolitzen la celebració amb una ofrena floral que es diposita als peus del monument.



Comentaris