Protegir les emocions més preuades de l’amnèsia amb música

El músic internacional blanenc Lucas Martínez omple el Teatre de Blanes en el concert de presentació del seu nou disc  

Traces of Memory’ és el quart àlbum que publica el saxofonista català resident als Països Baixos, omplint de jazz i bones sensacions el recinte teatral diumenge passat 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 10/11/2022 

Blanes és una ciutat que gaudeix d’un bon planter de músics que abans, ara i sempre, garanteixen poder gaudir de grans i petits instants on aquest llenguatge universal és el fil conductor. El passat cap de setmana el Teatre de Blanes en va tenir una nova mostra a través del concert encapçalat pel músic blanenc internacional Lucas Martínez.

El saxofonista català resident als Països Baixos va presentar a casa seva el seu quart àlbum, Traces of Memory, on compta amb col·laboracions excepcionals com la del guitarrista Ashton Sellars i la trompetista i cantant Alba Careta, veu principal en el bolero Frases No Dites que forma part del nou treball editat pel segell Seed Music. La seva música va omplir el Teatre de Blanes no tan sols de bona música, sinó també d’espectadors àvids de noves experiències.

Abans que tingués lloc l’estrena oficial del nou disc de Lucas Martínez, diumenge al vespre, el migdia d’aquell mateix dia el quartet de músics liderats pel saxofonista blanenc –‘Lucas Martínez Project’- van fer un complet assaig per tenir-ho tot a punt de cara a l’actuació. Va ser llavors quan l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor de Cultura, Albert Sanz, van aprofitar l’avinentesa per saludar Lucas Martínez, a qui posteriorment van escoltar en concert.

El quart volum de la col·lecció de jazz de Seed Music, Traces of Memory, es va poder adquirir al vestíbul del Teatre de Blanes abans i després de l’actuació. El nou treball recull nous temes originals del músic blanenc, que presenta sota el paraigua de ‘Lucas Martínez Project’. Segons els entesos, el disc demostra un cop més la personalitat del saxofonista, la claredat del seu so i l’apropament a una narració poètica.


Lucas Martínez Project

La seva gènesi cal anar a buscar-la l’any 2016 a la ciutat d’Amsterdam, on els quatre membres del grup es van conèixer mentre estudiaven un màster al Conservatorium Van Amsterdam. Des de llavors han desenvolupat un so personal que reflecteix les arrels de cada component del quartet. La seva música, principalment composicions originals, és un lloc de trobada entre complexitat, free i interacció.

El grup ha rebut el premi Incentive Price Semifinals Keep An Eye 2017, i ha estat finalista a la Dutch Jazz Competition 2018, Keep An Eye Records 2018 i Joventuts Musicals d’Espanya. També han actuat en sales i festivals d’Holanda, Espanya i Itàlia.

Per a Lucas Martínez, aquest àlbum és “la manera de protegir les meves emocions més preuades de l’amnèsia que crea el pas del temps”. En pròpies paraules del músic, el descriu com “un catàleg de melodies que, en sentir-les i tocar-les, em transporta als moments en què les vaig compondre, allò que he viscut i allò que he sentit. De la mateixa manera que revisar un àlbum de fotos propicia el record, ‘Traces of Memory’ és el meu propi àlbum sonor de vivències i experiències”.



Comentaris