Marimurtra primera col·lecció de temàtica botànica

Edicions de Marimurtra presenta el primer volum de la sèrie ‘Col·leccions Marimurtra’, dedicada a les cicadals 

El volum ofereix al lector una panoràmica de les cicadals que hi ha al Jardí Botànic Marimurtra 


Imatge FUNDACIÓ CARL FAUST. 

Nota de premsa MARIMURTRA http://marimurtra.cat/fundacio-carl-faust

Rebuda 15/12/2022


Edicions de Marimurtra, el segell editorial vinculat a la Fundació Carl Faust, propietària i gestora del Jardí Botànic Marimurtra, presenta la seva primera col·lecció de temàtica botànica amb una obra dedicada a les cicadals que s’hi poden trobar. Precisament aquesta família botànica és una de les més destacades i estratègiques de Marimurtra, de manera que també és una de les que revesteix més interès per al visitant.

El volum s’ha concebut com una eina de coneixement, consulta i d’ajuda a la visita. Així, a més d’oferir una introducció a les cicadals, també s’hi cataloguen i situen sobre el mapa les espècies que es poden veure a Marimurtra, que són un centenar i mig de les més de tres-centes espècies que existeixen a tot el món.

Els autors de l’obra són Pere Fraga, responsable de Recerca al Jardí Botànic Marimurtra, i Ivan Soto, tècnic en jardineria expert i especialitzat en cicadals. Tots dos autors formen part de l’equip humà de Marimurtra, fet que busca no només posar de relleu el valor de la col·lecció botànica, sinó també l’equip tècnic que és responsable del seu manteniment i creixement.

El llibre aporta un abundant material fotogràfic amb l’objectiu de facilitar la localització i identificació de les cicadals que es poden apreciar durant la visita a Marimurtra. Però també ha comptat amb el recolzament gràfic de

UrbanSketchers de Lloret de Mar, que arran d’un parell de visites a Marimurtra, van realitzar un seguit d’il·lustracions que han donat un valor afegit gràfic i artístic molt destacable al llibre.

Un altre fet destacable és que el llibre es presenta simultàniament en format imprès i digital i que properament serà traduït al castellà i l’anglès. Es pot adquirir a llibreries de temàtica científica i naturalista, la botiga del Jardí Botànic Marimurtra i també a través de la seva botiga virtual www.edicionsmarimurtra.cat

Finalment, per a l’elaboració del llibre, s’ha rebut el suport de la Diputació de Girona i del BGCI (Botanical Gardens, Conservation International, organisme que agrupa una gran part dels jardins botànics del món).



La Fundació Privada Carl Faust va ser creada el 1951 per Carl Faust amb l’objectiu de donar continuïtat a la seva obra, el Jardí Botànic Marimurtra. Entre els seus objectius fundacionals hi figuren “...la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica, […] cercant la cooperació i les relacions internacionals en benefici, tot plegat, de la recerca i de la divulgació científiques...”.

El Jardí Botànic Marimurtra té la qualificació de Bé Cultural d’Interès Nacional i el 2009 la Fundació Carl Privada Carl Faust va ser distingida amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.


Edicions de Marimurtra és el projecte editorial de la Fundació Carl Faust que busca posar de relleu el valor botànic, històric i patrimonial al voltant de la figura del seu creador i la seva obra, principalment el Jardí Botànic Marimurtra.





Comentaris