Joaquim Planells blanencs que triomfen al món

L'embarcació Ocean CATs completa la travessa a rem de l'oceà Atlàntic en primer lloc amb una marca de 31 dies 17 hores i 9 minuts. El blanenc Quim Planells, un dels quatre vogadors que han protagonitzat la gesta agraeix el suport de tots el qui han estat pendents de l'evolució del seu pas per l'Atlantic Challenge.


Compactat vídeo català: 

Enllaç fotos i vídeo organització: 

Diari de la travessa:


Imatge facilitada per l'organització.  


VICTÒRIA A LA TALISKER ATLANTIC CHALLENGE 

Els Ocean Cats han sigut el primer equip a arribar a Antigua i Barbuda després de recórrer a rem les 3000 milles nàutiques (5000 km) que la separen de la Gomera, esdevenint el guanyador absolut de la Talisker Atlantic Challenge 2022. 


Nota de premsa OCEAN CATS 


English Harbour, Antigua, Antigua and Barbuda — 13 de gener de 2022 — La matinada del 13 de gener a les 00:11 hora local (05:30 UTC) l'equip català Ocean Cats ha passat la línia de meta a Nelson's Dockyard, Antigua and Barbuda, transformant-se en el primer classificat de la competició anual de rem oceànic "TALISKER WHISKY ATLANTIC CHALLENGE", la prova de rem més dura del planeta.

Per aconseguir aquesta proesa, han passat 31 dies, 17 hores i 9 minuts a alta mar, sense assistència de cap mena, sense escales i amb l'única propulsió dels seus rems.

L'embarcació compta amb dues plaques solars, una dessalinitzadora automàtica i una de manual, i tota la instrumentació electrònica necessària per fer una navegació d'altura.

L'alimentació s'ha basat en menjar liofilitzat altament calòric i han consumit més d'un milió de calories.

Durant la travessia, més enllà de vèncer les quaranta-dues embarcacions participants, han hagut de superar problemàtiques de tota mena: quedar-se completament sense energia recuperant-la enmig d'una tempesta amb ones de més de 8 metres, el trencament de l'orsa, el cansament descomunal provocat per la manca de son i per les 12 hores diàries de rem, l'esgotament mental dels cicles de dues hores o fins i tot a l'última jornada, l'envestida d'un tauró de més de 3 metres que per sort no ha provocat cap dany irreparable a l'embarcació, permetent que l'equip tanqués l'aventura a dalt de tot del podi.

Pel que fa a l'estratègia esportiva, els quatre vogadors es van sorprendre de l'alt nivell de la regata. Després de lluitar durant la primera meitat de la prova al grup capdavanter, quan van arribar a mig camí, van decidir fer cicles de tres remers (1 hora i quaranta minuts amb dues persones remant i 30 minuts amb tres) per intentar trencar la competició, aconseguint-ho amb escreix fins al punt de treure més d'un dia d'avantatge al segon classificat, l'equip britànic This Way Up, que arribarà 30 hores més tard. Tancarà el podi l'equip compost per quatre germans (dues parelles de bessons) The Friendship.

Aquesta victòria els erigeix en el primer equip estatal d'alçar el trofeu The MacAskill Trophy.

A part de la copa, el premi ha consistit en rellotges Bremont commemoratius (valorats conjuntament en 15.000 lliures) i guanyar-se el respecte del món del rem. Tots els experts de l'esport, han quedat impressionats per la disciplina, la tècnica de rem i la capacitat de superar dificultats de l'equip sense perdre ni un bri de l'anhel competitiu que ha caracteritzat tot el projecte.

Arribats a port, després d’abraçar-se amb els familiars i amics presents entre llàgrimes d’alegria, han rebut un merescut banquet de menjar calent i beguda freda per part de l’organització, Atlantic Campaigns.

Aquesta victòria culmina el projecte OCEANCATS, que té per objectiu traslladar a la societat la problemàtica que pateixen els nostres mars i oceans per l'excés de productes d'origen plàstic. Per la consecució d'aquest fi divulgatiu, l'equip ha realitzat xerrades divulgatives en escoles i centres que treballen amb diversitat funcional, i reptes esportius "extrems", tant en travessies a rem de llarga distància com en aquesta regata internacional.



Comentaris