L'Ajuntament fa el ridícul i o publicita orgullós

La Fiscalia de Girona arxiva la investigació de l’exregidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes i assenyala actuacions censurables en les seves funcions 

L’escrit de fiscalia també posa de manifest que es va produir una infracció del deure d’abstenció per part de la regidora, perquè tenia un interès personal en un dels fets investigats 


Imatge facilitada per la institució. 

Opinió DdB: Enviar comunicacions a la Fiscalia en comptes de querellar-se directament al Jutjat és fer el paripé sense els inconvenients i cauteles que la LECrim imposa als denunciants. Aquesta és una pirula tan suada que no enganya a ningú; o potser a algun ciutadà despistat, que haberlos haylos

Alcalde de Blanes 0 patatero - Exregidora d’Enginyeria, Urbanisme, Obra Pública i Neteja i Recollida de Residus 1


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 12/01/2023 


En la comunicació enviada per la Fiscalia Provincial de Girona a l’Ajuntament de Blanes, es comunica que les diligències d’investigació obertes després de rebre els informes elaborats pel Secretari Municipal en relació a les actuacions de l’exregidora d’Urbanisme han quedat arxivades. En l’escrit s’analitza la informació rebuda, arribant a la conclusió que, si bé hi ha hagut actuacions que es poden considerar censurables, o bé que indiquen una certa deixadesa, no són punibles penalment.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha valorat positivament aquest darrer extrem, sobretot pel què representa poder preservar el bon nom de la institució pública. Per contra, el batlle també remarca que en l’escrit de conclusions la Fiscalia de Girona assenyala conductes negligents: “Em sento satisfet perquè s’ha pogut salvaguardar el nom de l’Ajuntament de Blanes. Al mateix temps, però, inquieta saber que, tal com es recull a l’escrit de conclusions, s’indica que s’han comès infraccions lleus i actuacions censurables, que no s’adiuen amb el què ha de ser el comportament d’una administració pública.


Retirada de competències de govern el passat mes d’agost 

El trasllat de documents de l’Ajuntament de Blanes a la Fiscalia de Girona es va fer a finals d’agost de l’any passat, després que, tot just el primer dia d’aquell mateix mes, l’alcalde va signar un Decret d’Alcaldia per retirar-li les competències de govern a la regidora Rosa Aladern Gusi. La resolució va entrar en vigor l’1 d’agost, i deixava sense efectes totes les atribucions que tenia delegades des de principis de l’actual mandat com a regidora d’Enginyeria, Urbanisme, Obra Pública i Neteja i Recollida de Residus.

Segons va explicar llavors Àngel Canosa, la manca de confiança i algunes actuacions de la fins llavors regidora delegada amb aquestes competències, l’havien empès a prendre aquesta decisió. Tanmateix, també va anunciar la incoació d’un procediment d’informació reservada, amb l’objectiu de determinar la naturalesa d’algun d’aquests fets. Una acció que va culminar amb la presentació de documentació a fiscalia per tres casos en concret perquè fos aquest òrgan qui valorés els següents passos a seguir.

Tanmateix, Àngel Canosa ha reiterat de nou els motius pels quals va perdre la confiança de l’exregidora, ja que la pròpia fiscalia adverteix que Rosa Aladern hauria d’haver-se abstingut en alguns tràmits on ha incorregut en conflicte d’interessos respecte la seva funció pública, al ser propietària i/o directiva d’alguns establiments turístics del municipi.

Per últim, l’alcalde de Blanes ha recordat que l’ètica política i el Codi Penal no sempre han de ser coincidents. En aquest mateix sentit, ha reiterat que sempre ha defensat i seguirà defensant la màxima transparència i honestedat en les tasques de representació política i continuarà sent intransigent davant aquelles persones que utilitzen la política per defensar els seus interessos particulars.



Comentaris