Acció de govern Ple de l'Ajuntament febrer 2023

DARRERA HORA (2)

Javier López pren possessió com a nou regidor del PSC a l’Ajuntament de Blanes

Va ser un altre dels punts destacats del ple d’ahir al vespre, on es van aprovar diversos temes i òrgans relacionats amb la transparència i el bon govern



Blanes, 24 febrer 2023.- A banda de l’aprovació dels pressupostos municipals pel 2023 i el minut de silenci mantingut al principi del ple per honrar la memòria de Ma Dolors Oms i Joanna Fernández, la sessió d’ahir dijous també va incloure un altre punt destacat a l’ordre del dia. Va prendre possessió del seu càrrec Javier López com a nou regidor del PSC a l’Ajuntament de Blanes.

El nou edil ha entrat en substitució de l’anterior regidora d’aquest grup municipal, Laia Gelabert, qui va deixar el seu càrrec al ple del passat mes de gener. Després de prendre possessió amb la fórmula legal pertinent l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va lliurar-li el distintiu que s’entrega a tots els regidors i regidores quan passen a ser membres del plenari: un pin que reprodueix l’escut oficial del consistori blanenc.

Servei de Comunicació Ajuntament de Blanes




DARRERA HORA (1)

El ple de l’Ajuntament de Blanes aprova els Pressupostos Municipals pel 2023, de 52’19 M€

Abans de començar la sessió s’ha fet un minut de silenci en senyal de dol per les morts de l’alcaldessa Ma Dolors Oms i la directora de Ràdio Blanes, Joanna Fernández


Blanes, 23 febrer 2023.- La sessió plenària d’aquest mes de febrer ha donat finalment llum verda als Pressupostos Municipals d’aquest 2023, després que al ple del passat gener es van haver de deixar sobre la taula per manca de suport. En aquesta ocasió, els comptes per aquest any han prosperat amb els 13 vots a favor dels grups municipals d’ERC, PSC, JxB i la regidora no adscrita Rosa Aladern. C’s ha votat en contra, i tant els quatre regidors de BECP com els altres tres regidors no adscrits s’han abstingut.

Els pressupostos municipals d’aquest 2023 pugen a 52.192.140’80 € i un dels aspectes que han consensuats els tres grups polítics que l’han aprovat és la creació d’una ‘Comissió de Seguiment’. La seva missió no serà tan sols donar compliment als acords prèviament pactats perquè prosperessin els pressupostos, sinó també debatre futurs temes relacionats amb aquest àmbit.


Un pressupost que incideix en l’àmbit social i d’impuls econòmic

Els pressupostos per aquest 2023 incideixen especialment en dos aspectes: s’han augmentat diverses partides socials (Acció i Serveis Socials) i en els principals aspectes d’impuls econòmic de la ciutat (Promoció de la Ciutat i Turisme). Així, en Serveis Socials s’ha augmentat la partida dels 829.00 € de l’any passat als 1.100.000 € d’aquest any, 271.000 € més de diferència.

Dins aquest mateix àmbit, és especialment destacable l’augment del SAD (Servei d’Atenció a Domicili), que passa a ser de 437.802’56 €, una diferència de 130.000 € respecte l’any passat. Per la seva banda, el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones), augmenta en 57.000 € més i passa a ser de 77.975’04 €, i el Centre Obert compta amb una partida de 234.239’93 €, 30.000 € més.

Pel que fa a la Cultura i Promoció de la Ciutat, augmenta de 457.000 € a 810.000 €, i la Dinamització Cultural compta amb 100.000 € més: 60.000 € per actes de la Festa Major i 10.000 € per la organització de les festes al voltant de la Cavalcada de Reis. Finalment, l’equip de govern ha remarcat que l’aprovació dels pressupostos permet seguir amb les inversions previstes: la segona fase del Parc 11 de Setembre, a Mas Enlaire, i les obres de millora de l’Avinguda Vila de Madrid, a la zona turística.


Homenatge a Ma Dolors Oms i Joanna Fernández

Tot just abans que comencés la sessió plenària l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha demanat als regidors i regidores i al públic que omplia la sala que es posessin dempeus per guardar un minut de silenci. Es tractava de retre homenatge pòstum a dues dones que han mort aquests dies.

La més recent ha estat la de qui va ser la primera alcaldessa de l’actual època democràtica, Maria Dolors Oms i Bassols, que també ha estat fins al moment l’única dona que ha encapçalat aquest càrrec. D’altra banda, el minut de silenci també s’ha mantingut per qui va ser directora de Ràdio Blanes durant 25 anys, Joanna Fernández Berney, que ens va deixar el 30 de gener. Totes dues, en les seves respectives facetes, són i seran un referent en la tasca que van desenvolupar.

Servei de Comunicació Ajuntament de Blanes




Els Pressupostos Municipals 2023, el tema més destacat del Ple de l’Ajuntament de Blanes convocat per dijous

Hi ha 19 punts a l’ordre del dia, inclosa la presa de possessió del nou regidor del PSC, Javier López


Imatge facilitada per la institució. 


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 22/02/2023


El tema més destacat que es tractarà a la sessió plenària de l’Ajuntament de Blanes convocada per dijous vinent seran els Pressupostos Municipals per aquest any 2023. De fet, serà el primer tema de debat inclòs a l’ordre del dia, que en aquesta ocasió inclou un total de 19 punts, inclòs el darrer apartat de Precs i Preguntes.

Abans, el primer punt de la sessió ha d’aprovar l’acta del ple anterior, seguit en segon lloc per un altre dels temes importants, com és la presa de possessió del nou regidor representant del PSC, Javier López, qui entra en substitució de Laia Gelabert. Després, els quatre següents punts són donar compte de sentències judicials, resolucions d’Alcaldia i de la Junta de Govern.

Un cop tractats els pressupostos, el vuitè punt a l’ordre del dia serà l’aprovació del PAESC (Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima) i el novè la modificació del conveni i pacte de condicions dels treballadores i treballadores de l’Ajuntament de Blanes. El desè punt és l’aprovació definitiva del Reglament Intern de funcionament de la Policia Local, i els sis següents tenen a veure amb l’actualització i/o dissolució de sistemes i òrgans relacionats amb la transparència i el bon govern.

Els dos darrers temes que es tractaran al ple abans d’arribar als Precs i Preguntes seran sengles mocions. La primera la presenta Blanes En Comú Podem de suport al 8-M, el Dia Internacional de les Dones, i la segona és del grup municipal de C’s perquè el consistori promogui desallotjaments davant d’ocupacions conflictives i adopti mesures contra les ocupacions d’immobles. Com és habitual, la sessió plenària que correspon al mes de febrer començarà a les 7 del vespre.



Comentaris