¿Arde París? No sabem però Blanes sí cada 2x3

Un incendi a Blanes obliga a desallotjar 19 persones i atendre un ferit lleu, traslladat a l’Hospital Comarcal

Han intervingut 22 dotacions sumant Bombers, Policia Local, Protecció Civil, SEM i Mossos d’Esquadra. Els inquilins ja han pogut retornar sans i estalvis a casa seva


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 12/02/2022


Un total de 22 dotacions de diferents cossos d’emergència han intervingut a primera hora del matí d’aquest diumenge en l’extinció d’un incendi urbà que ha tingut lloc en un edifici de tres plantes situat al barri de Ca la Guidó, un veïnat situat al nord de Blanes. A conseqüència del foc, s’ha hagut d’atendre una persona que ha resultat ferida lleu, l’inquilí del pis on s’ha produït.

Després que ha estat atès en primera instància per una ambulància medicalitzada, afectat per l’intens fum que havia respirat, s’ha optat per traslladar la víctima a l’Hospital Comarcal de Blanes per fer-li una posterior revisió i verificar que no hi haguessin més conseqüències. També s’han evacuat un total de 19 veïns i veïnes de l’edifici sinistrat –entre els quals també s’hi comptaven infants- de diversos pisos.

L’alerta s’ha donat a 2/4 de 7 del matí d’avui, indicant que el foc s’havia produït al primer pis, on viu l’única persona que ha resultat afectada. Immediatament s’hi han anat personant les dotacions dels diferents cossos d’emergència, que s’han ocupat de les respectives tasques. A 2/4 de 9 del matí l’incendi s’ha declarat controlat, i una hora més tard, després d’airejar i revisar la situació de l’immoble, s’ha deixat tornar als veïns i veïnes als seus respectius pisos, ja que l’estructura de l’edifici no ha resultat afectada.

Durant tota l’estona que han hagut de restar fora del domicili se’ls ha refugiat en dos establiments propers a l’edifici, perquè poguessin refugiar-se del fred que feia a aquest hora del matí. Pel que fa a les possibles causes que haurien produït el foc, hi ha indicis que es podria tractar d’una manta elèctrica.

Pel que fa als diferents efectius que han intervingut, que han acudit a l’emergència amb un total de 22 dotacions, són les següents: 10 vehicles de Bombers; la totalitat de les dotacions que estaven de servei aquest matí de la Policia Local de Blanes, amb 6 vehicles i 13 agents; Protecció Civil de Blanes; 3 ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM); i 2 dels Mossos d’Esquadra.



Comentaris