Blanes centre d’especial atenció a la pràctica esportiva

Els instituts Vallvera i Salvador Sunyer, nous centres d’especial atenció a la pràctica esportiva


Els alumnes del INS Serrallarga preparen al Club
de Vela les proves d'accés a Tècnic Nivell I 

Contingut AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES 

Rebut 07/03/2023


Els instituts Vallvera i Salvador Sunyer de Salt (Gironès) s’han convertit en nous centres d’especial atenció a la pràctica esportiva. La Generalitat ha signat un conveni amb l’Ajuntament i el Salt Gimnàstic Club, perquè els gimnastes que hi estudiïn ESO i Batxillerat puguin sortir a entrenar en horari lectiu durant algunes assignatures i, d’aquesta manera, compaginin millor els estudis amb la seva carrera esportiva. La secretària general de l’Esport, Anna Caula, subratlla que el projecte impulsa “el treball en xarxa” i ajuda a què els centres educatius “facin seu l’esport”. Els dos instituts saltencs s’incorporen d’aquesta manera a la xarxa de 22 centres d’aquest tipus que hi ha arreu de Catalunya, deu dels quals a comarques gironines.

El projecte que a partir d’ara començarà a Salt parteix de la necessitat expressada per famílies i esportistes de poder compaginar la seva carrera esportiva en la fase d’alt rendiment amb els estudis reglats. Precisament, perquè necessiten entrenar-se moltes hores a la setmana.

La secretària general de l’Esport, Anna Caula, ha destacat que el projecte és fruit “del treball en xarxa que dona eines per evolucionar” i fa que “l’escola es faci seva l’esport”. Caula ha posat en relleu l’acord com un exemple de la “importància” que el Govern dona “a la formació integral dels nostres esportistes” i ha destacat que el conveni “enfortirà el cercle de la tecnificació esportiva” del país, on “cada etapa retroalimenta l’altre en el marc de l’esport circular”.


22 centres a tota Catalunya

Les comarques gironines compten amb el precedent dels instituts dels municipis de Banyoles, que, conjuntament amb el Club Natació Banyoles, havien estat els pioners en la xarxa de centres d’especial atenció a la pràctica esportiva.

Deu dels 22 centres catalans d’aquesta tipologia estan ubicats a la demarcació de Girona, la que en té més. A banda dels dos de Salt, també n’hi ha a Ribes de Freser (SES Joan Triadú-esquí), Blanes (Institut Serrallarga-vela), Puigcerdà (Institut Pere Borrell-esports d’hivern), Banyoles (Institut Josep Brugulat, Institut Pere Alsius i Torrent, Casa Nostra i Institut Pla de l’Estany-rem, piragüisme, atletisme i natació) i Ripoll (Institut Abat Oliba-ciclisme i motociclisme).



Comentaris