Acció de govern Ple de l'Ajuntament abril 2023

Blanes aprova una modificació de pressupost de 6’5 M€ per la segona fase de dos projectes de reforma urbana i el nou centre de formació 

El ple celebrat ahir també va recolzar la proposta perquè se segueixi treballant en la creació d’una platja per a gossos 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 28/04/2023 


Un dels temes més destacats que es va tractar a la sessió plenària d’aquest passat dijous va ser l’aprovació d’una modificació del pressupost municipal vigent per destinar 6’5 M€ a diverses qüestions. Les dues més destacades són les respectives segones fases per donar continuïtat a sengles projectes de reforma urbana que actualment s’estan executant en la seva primera fase.

D’una banda 1’92 M€ seran per a la Zona Turística centrada en l’Avinguda Vila de Madrid, i de l’altra 1’54 M€ per la remodelació de la Plaça 11 de Setembre, al barri de Mas Enlaire. Ara bé, l’import més elevat de la modificació de crèdit aprovat ahir són els 2’65 M€ pel nou Centre de Formació ubicat a l’antiga Escola Carles Faust. La resta dels imports són per a d’altres destinacions.

Una d’elles és una subvenció de 10.000 € perquè el Club Twirling Blanes participi al Campionat del Món que es disputarà a Liverpool d’aquesta modalitat esportiva, així com d’altres subvencions per a entitats socials de la ciutat. Val a dir que hi ha dues destinacions que es van afegir a l’import final pel procediment d’urgència, havent-se d’aprovar prèviament que s’introduís aquesta urgència.

Una d’elles va ser la subvenció pel twirling, i l’altra la retransmissió de la Gala de la Nit de l’Esport que tindrà lloc el proper 10 de juny a la Ciutat Esportiva Blanes, a través del Canal de TDT de TV La Selva. L’import de 2.250 € inclou també la realització i coordinació de la cobertura amb multicàmera de l’esdeveniment perquè el públic ho pugui seguir a través de la pantalla de grans dimensions que hi haurà a la gala.

Diferents grups polítics van demanar que l’aprovació de la introducció per urgència dels dos punts es votés per separat. La subvenció esportiva va prosperar per unanimitat, mentre que el cost de la transmissió esportiva va acceptar-se que s’introduís a la modificació del pressupost per 13 vots a favor (ERC, PSC, JxB i la regidora no adscrita, Rosa Aladern). La resta de regidors i regidores (BECP, C’s i els altres tres regidors no adscrits es van abstenir). Tot i així, quan va arribar el moment de votar el punt de la modificació del pressupost, aquest va aprovar-se per unanimitat.


Proposta de crear una Platja per a Gossos

Un altre dels punts destacats de l’ordre del dia va ser l’aprovació de la proposta d’acord presentada pel grup municipal de Ciutadans perquè es treballi en la creació d’una platja per a gossos. El què contempla la moció és que l’Ajuntament de Blanes gestioni i habiliti una zona per a gossos en alguna de les platges del municipi. El tema va prosperar, però no per unanimitat: a banda del grup proposant, el van recolzar ERC, PSC JxB i la regidora no adscrita Rosa Aladern.

Per la seva banda, BECP i el regidor no adscrit Mario Ros es van abstenir, i els regidors no adscrits José Morcillo i Sergio Atalaya van votar-hi en contra. En aquest sentit, al llarg de les diferents intervencions es va recordar que es tracta d’un projecte que ja es porta treballant des de fa vuit anys, d’ençà de l’anterior mandat. El principal impediment és que, si es decideix posar en una platja amb bandera blava, es perdria aquesta distinció.

D’altra banda, la opció d’ubicar-ho al tram de platja proper a la desembocadura de la Tordera, que no gaudeix de Bandera Blava, tampoc no és compatible reservar-hi un espai per als gossos, ja que part d’aquesta zona està protegida per la Xarxa Natura 2000. A més a més, és un indret de gran importància ecològica, on moltes espècies de la fauna protegida s’hi alimenten i s’hi arreceren per protegir-se, així com ocasionalment també per reproduir-se. La presència de gossos lliures interferiria, per tant, la protecció d’aquesta fauna autòctona o de pas.

Tal com va informar la tinenta d’alcalde de Salut i Benestar dels Animals, Marina Vall-Llosada, el projecte en què s’està treballant actualment és en acotar una zona de gossos en una de les platges del municipi perquè puguin anar-hi fora de la temporada de bany, tot mantenint els estàndards de qualitat de la Bandera Blava. La idea seria fer una prova pilot per veure com funciona, significant un cost de 15.000 € per fer la neteja, senyalització i analítiques necessàries. Amb tot, encara no es disposa dels permisos necessaris i caldrà seguir treballant-hi.


Resta de punts a l’ordre del dia

Pel que fa a la resta de punts inclosos a l’ordre del dia, dos d’ells van prosperar per unanimitat: els nous estatuts de l’associació de municipis que conformen l’espai Agrari de la Baixa Tordera i declarar d’interès i utilitat municipal unes obres de millora que s’han de fer a l’Escola d’Educció Especial Ventijol. Per contra, la declaració de les obres de rehabilitació dels edificis de l’entrada del Jardí Botànic Marimurtra, que es va aprovar amb les abstencions del PSC, BECP i el regidor no adscrit Sergio Atalaya.

La sessió plenària d’aquest passat dijous que correspon al mes d’abril ha estat la penúltima que s’haurà celebrat amb caràcter ordinari en aquest mandat. El proper ple serà extraordinari, i s’ha convocat pel proper dimarts 2 de maig per fer el sorteig que designarà els presidents i vocals de les meses electorals pels comicis del 28 de maig. La sessió, que és de pública concurrència, tindrà lloc a ¼ de 9 del matí, a la Sala de Plens.



Comentaris