Avui a Música a l'Esperança versions personals de dones

XXXI CICLE DE CONCERTS “MÚSICA A l’ESPERANÇA

DIVENDRES, 26 DE MAIG, A LES 10 DE LA NIT, A LA CAPELLA DE L’ESPERANÇA


AGAINSAM

  • Montse Creus, veu
  • Xavier Roger, saxo i veu
  • Ultano Gómez, piano i veu

presenten “Amb veu de dona”


Imatge MUSICAT.CAT 



Comunicació MÚSICA A L'ESPERANÇA 

Rebuda 23/05/2023 


Heus aquí un concert inspirat en cantants femenines, icones del món de la música, però que també han escrit la història del feminisme, els drets socials, la llibertat i la lluita de la dona per obrir-se pas a través dels temps. Hi trobarem versions personals d’Againsam de dones tan diverses com Edith Piaff, Nina Simone, Mina, Tina Turner, Aretha Franklin, Cher, Marylin Monroe i heroïnes de ficció del teatre musical, entre d’altres.


Montse Creus Regí, veu, finalista del programa d’Antena 3 LA VOZ SENIOR 2022, va realitzar estudis de cant a l'escola Eòlia de Barcelona amb la tècnica vocal Voice Craft, a càrrec de la professora Helen Rowson, acabant els mateixos estudis a l'escola de Tamquam Espectacles. A continuació va ser membre solista del grup Gospel Show, durant la temporada 2004, dins de Guasch Teatre. Tot seguit va cursar interpretació a l'escola Eòlia, amb el director de cinema James de Paul. També ha actuat com a cantant a l'obra de teatre Molt soroll per a no res (Tortosa, 2008) i a l'obra de teatre Calamity Jane (Malgrat de Mar, 2011) dirigida per Lluís Blanco. I del 2014 al 2019 continuà la seva formació vocal amb la professora Aranzazu Garcia.

A més d’Againsam ha estat a Boogie Woogie i actua amb Altersix (temes propis) amb qui ha enregistrat el dis Lletra & Music i Americanus (Havaneres i cançó de taverna) amb qui té enregistrat el disc Terra a L’Havana.


Ultano Gómez Ponsetí, piano. Inicia els estudis musicals a Banyoles. Més endavant, completa la seva formació al Conservatori Isaac Albèniz de Girona i al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Interessat també per la música moderna, realitza estudis a l'Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona, assistint també al seminari "Berklee in Barcelona" (1985). Durant els seus estudis musicals ha rebut ensenyaments de professors diversos, dels quals destaquen Arpad Bodo, Luiz de Moura Castro, Michel Wagemans, Manel Camp, Jean Luc Vallet, Alvaro Is, Ze Eduardo, Lluís Vergés i Joan Albert Amargós.

Com a compositor, ha escrit música per a cinema, teatre i publicitat. En aquest àmbit, cal destacar la música per les obres teatrals El jardín de las delicias (2001), dirigida per Horacio Ladrón de Guevara i El grand prix dels miserables, dirigida per Pep Massenet (2003). També ha escrit música per a diverses formacions orquestrals (Jove Orquestra de Figueres, Jove Orquestra de Banyoles, Orquestra del Gironès...), i també per a cobla, camp en el qual les seves sardanes han estat reconegudes i premiades. També ha estat arranjador durant 10 anys en projectes musicals d'Editorial Cruïlla.

I paral·lelament a Againsam actua amb el duo Nerta i amb el duo Scala.

Des de 1998, és el pianista, arranjador i director d'orquestra en l'espectacle nadalenc Els Pastorets de Banyoles.


Xavier Roger Casadevall, saxo, blanenc. A l’edat de 6 anys entra a formar part de la “Banda i Cobla del Col·legi Sta.Maria de Blanes” tocant el Saxo Alt i el Contrabaix. Va estudiar solfeig i va cursar estudis a l’Aula de jazz de Barcelona.

Del 1982 al 1984 entra al servei militar a la Banda de Música de Girona, com a 1r saxo alt. Músic fundador, el 1985, de la “Cobla Orquestra Vila de Blanes” amb formació de Cobla i Big Band, amb la qual està, essent-ne el director de la part d’orquestra, fins el 1992.

Al Festival de Tardor de Barcelona el 1990, al Teatre Condal, amb la Companyia “Noctámbulos” de Madrid estrena l’obra de Teatre Musical Una Balada para Lucio Manrini com a director musical, compositor, saxo, i arranjador. L’an 1993 fa la producció musical, composició i arranjaments de l’obra Teatre Musical Cabaret Castizo, estrenada en el teatre “Alfil” de Madrid.

El 1995 forma part del quintet de jazz “Walkin”, i aquest mateix any i el 1996 amb la mateixa companyia Noctámbulos estrena en el Festival Tardor de Barcelona i en el Teatro Albéniz de Madrid respectivament l’espectacle Faustrot també com director musical, compositor, arranjador i músic d’escena.

De l’octubre de 1996 fins al febrer de 2004 forma part grup “La Tribu de Santi Arisa”, on fa de tot: Director musical, compositor, arranjador, saxofonista, teclista, cantant, animador, copista de partitures i ajudant de producció.

Del 2005 al 2018 forma part “Boogie-Woogie” grup per fer ball de Festa Major i el 2019 crea grup de havaneres “Americanus”.

I més: amb la formació Coblamporània, de Santi Arisa, al Festival de Jazz de Barcelona, al Festival de Jazz de Granollers, al Festival d’Estiu de Blanes, Concerts de Jazz en clubs i pubs amb Lakatans, al “Concert de les 100 bateries”, al Show per la “Nike it” al T.N.C., a la cerimònia de Cloenda dels “X Jocs Mundials de Policies i Bombers”...

Intèrpret de saxo i arranjador de les pel·lícules Subjudice (Josep Maria Forn, 1998) i Pepe Guindo(Manolo Iborra, 1999).

Presenta el Cd “Taverna Tropical” als programes de TV3 “Una altra cosa”, “Àgora” i “La Columna”, i en el concurs “Ballem en català” li és seleccionada la cançó El vals de la núvia.

Com a instrumentista, arranjador, productor, ajudant de producció, programador, tècnic de gravació, solista o compositor apareix en una llarga llista de discos. Per exemple:

El Venao, Taverna de Poetes, Taverna Tropical, Saxo Erótico, Cobla i Banda del Col·legi Santa Maria de Blanes, Cobla-Orquestra Vila de Blanes, Tot es en Tot, Ara (Cançons Catalanes), Superclubidibudà, Santi Arisa músiques de Catalunya, Supernadales, Arran un país ,Concurs de sardanes per a joves compositors, Escucha el Saxofón, X Jocs mundials de policies i bombers, No paris de ballar, Nadales sardanoves, L’Envelat Música de Ball, Terra a L’Havana...


https://youtu.be/rCusuLCwuQQ


https://youtu.be/qarz0uFogBg


https://youtu.be/saPC-ehpeF4


https://youtu.be/GxsFnIRfl7I


https://youtu.be/075NhlS7JDo



Comentaris