Jornada per l’Estalvi i la Reutilització d’aigua al sector turístic

Per fer front a la Sequera 

Organitzada per l’Ajuntament i l’ACA, la jornada es farà dimarts a les 10 a la Sala de Plens. Es presenta el projecte Life Watsavereuse per reduir el consum d’aigua als establiments turístics



Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 01/05/2023 


El proper dimarts 2 de maig l’Ajuntament de Blanes i l’Agència Catalana de l’Aigua organitzen una Jornada de Formació d’Estalvi i Reutilització de l’Aigua al Sector Turístic. La sessió s’acollirà a partir de les 10 del matí a la Sala de Plens, i té per objectiu optimitzar la utilització d’aquest recurs als establiments turístics. Un aspecte molt important tenint en compte l’actual context d’emergència per la sequera.

Estan cridats a participar-hi representants dels establiments d’hostaleria: hotels, pensions, càmpings i apartaments, llocs de curta estada on també és clau l’optimització de l’ús de l’aigua. L’acte l’encapçalarà l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i durant dues hores –des de les 10 del matí fins les 12 del migdia- està previst que es tracti monogràficament del temari enunciat.

La jornada s’emmarca en el projecte Life Watsavereuse a Catalunya adreçat al sector turístic. Catalunya liderat aquest projecte europeu destinat a fomentar la reducció del consum d’aigua en hotels i establiments on els usuaris i usuàries i fan una curta estada. La iniciativa Life compta amb la participació de l’Agència Catalana de l’Aigua, el Catalan Water Partnership (CWP) i la Fundació Eurecat, a més a més del govern de les Illes Balears, la Regió d’Occitància, l’Eurregió Pirineus Mediterrània, Aquavalley i Abaqua.

Ha comptat amb un pressupost de més d’1’5 M€, i ha treballat per reduir el consum d’aigua en hotels, promoure l’increment de la reutilització dels diferents usos dels establiments hotelers, fomentar l’ús de l’aigua regenerada per al camp de regs de golf i reduir l’impacte ambiental del turisme en la Mediterrània. També s’ha incidit en especial per reduir globalment el consum d’aigua a través de les administracions públiques i establir al mateix temps ponts entre els diversos actors implicats.


Per participar a la jornada, de caràcter gratuït, cal fer una inscripció prèvia a través de l’enllaç 

https://tuit.cat/7q2Gk



Comentaris