11a Setmana del Mar i 5è Memorial Albert Ros

A la Biblioteca Comarcal de Blanes fins el 9 de juny 

El cicle inclourà part de les activitats organitzades amb el CEAB-CSIC, l’entitat convidada al programa ‘Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura’


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 05/06/2023


Des d’avui i fins el proper divendres 9 de juny la Biblioteca Comarcal de Blanes celebra una nova edició de la 11a ‘Setmana del Mar’ amb diversos esdeveniments, amb motiu que el 8 de juny se celebra el Dia Mundial dels Oceans. El més destacat d’enguany és que aquest cicle inclourà algunes de les activitats organitzades pel Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), la convidada d’aquest mes de juny al programa ‘Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura’ de la biblioteca.

Precisament aquest dilluns es farà una jornada de portes obertes al CEAB-CSIC a partir de les 7 de la tarda amb la investigadora Gemma Agell, i també serà a partir d’avui que el vestíbul de la Biblioteca Comarcal acull l’Exposició ‘Ocean Night’ que es podrà visitar fins el dia 28 d’aquest mes. La Setmana del Mar continuarà dimarts a les 6 de la tarda amb un taller per adults sobre ‘Sabó d’aigua del mar i sabonera amb decoupage’ a càrrec de ‘Los Jabones de Luna’.

Dimecres a 2/4 d’11 del matí es farà una nova sessió de ‘Nascuts per Llegir’, una hora del conte pels més menuts amb ‘Creixent amb Art’, per a infants de 0 a 3 anys, que podran gaudir de la narració ‘Arran de Mar’. Dimecres, novament unint l’agenda de la Setmana del Mar i de l’estada del CEAB-CSIC a la Biblioteca, es farà la xerrada ‘Desxifrant l’Oceà’ amb Itziar Burgués i Gemma Agell, del CEAB, a les 6 de la tarda.

L’endemà dijous a les 6 de la tarda també tornarà a haver-hi la participació del CEAB-CSIC a la Setmana del Mar amb l’Hora del Conte per a infants a partir de 3 anys: ‘Petites històries, grans històries’, de la Companyia Tramoia. Inclourà la participació de la protagonista del conte, Iosune Uriz, investigadora del CEAB, comptant amb la col·laboració del Museu Marítim de Barcelona. Tot seguit, a les 7 del vespre, es mantindrà una conversa al voltant de la cultura oceànica amb la investigadora Meritxell Genovart, del CEAB: ‘Endinsant-nos en l’oceà’.

La Setmana del Mar de la Biblioteca Comarcal culminarà el divendres 9 de juny a les 8 del vespre amb el tradicional recital de ‘Cantada d’Havaneres’ del Taller d’Havaneres de Blanes. Aquesta és l’activitat més genuïnament dedicada a la memòria d’Albert Ros, qui va ser col·laborador de la Biblioteca Comarcal. Pel que fa a la participació del CEAB-CSIC al programa ‘Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura’, culminarà el 30 de juny amb un Taller sobre la Biodiversitat Oculta, per a nois i noies de 6 a 11 anys, amb Jesús Zarcero.



Comentaris