Blanes organitza de nou els Espais de Joc Infantil

Activitats gratuïtes per a infants perquè els pares gaudeixin de temps lliure 

Es faran del 26 al 30 de juny, així com durant diversos dies d’agost i setembre de 8 a 14 h a La Plantera, Mas Moixa i Mas Borinot, formant part del programa ‘Temps per Cures’




Nota de premsa AJUNTAMENT  

Rebuda 22/06/2023 


Aquests propers mesos d’estiu en què ja han acabat les classes l’Ajuntament de Blanes ha tornat a posar en marxa una experiència endegada amb l’objectiu d’afavorit la conciliació familiar i facilitar temps lliure per a les famílies amb infants de 4 a 12 anys. Es tracta dels ‘Espais de Joc Infantil’ amb activitats adreçades a la canalla, perquè els familiars que els tenen al seu càrrec puguin disposar de temps lliure pel què vulguin i/o necessitin fer: treballar, fer encàrrecs o, senzillament, disposar d’una estona de lleure.

L’activitat gratuïta està inclosa al programa ‘Temps per Cures’, organitzat per Acció Social de l’Ajuntament de Blanes i finançat pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, i està supervisada per professionals. Aquest programa respon a diversos objectius específics. En primer lloc, consolidar el dret a les cures de les nenes i nens, i en segon, alliberar temps i posar-lo a disposició de les famílies.

En especial de les dones, a qui s’ha atribuït majoritàriament i històricament el treball de les cures. També es vol acreditar l’experiència adquirida en l’àmbit de les cures, generar nova ocupació de qualitat en aquest sector. Per últim, una altra fita és fer-ho avançant en la igualtat. A Blanes ja se n’han fet dues anteriors experiències amb motiu de les Festes de Nadal i Setmana Santa, amb molt bona acollida tant pels seus protagonistes, la canalla, com per a les seves famílies.


Espais de Joc Infantil’ durant l’estiu en tres espais

Ara del què es tracta és d’oferir un espai de suport per a les famílies i un espai de joc per als infants durant les vacances d’estiu. En aquesta ocasió s’ha ampliat tant la durada com els llocs on s’acollirà. Hi haurà tres períodes en què funcionaran coincidint: als mesos de juny, agost i setembre, i pel que fa a la seva ubicació, es repetirà tant el local de l’Associació de Veïns del Vilar Petit-Mas Moixa, a la Plaça Mas Moixa, com al local de l’Avinguda Extremadura, a La Plantera.

La novetat serà el local de l’Associació de Veïns de Mas Borinot, al Carrer del Camí Sant Pere del Bosc, sota el pont verd. El primer període serà els cinc dies laborables de la setmana vinent: del 26 al 30 de juny. El segon tindrà lloc del 28 d’agost a l’1 de setembre, així com els dies 4 i 5 de setembre. En tots tres casos l’horari serà el mateix: de 8 a 14 h.

Per assistir-hi cal fer una pre-reserva de les places a través d’aquest enllaç https://taplink.cc/espaisdejoc Per formalitzar la reserva caldrà inscriure’s presencialment a l’espai escollit el proper dilluns 26 de juny de 8 a 9 del matí. En el cas de les persones que no facin la pre-reserva, la inscripció es farà en funció de l’ordre d’arribada i fins a exhaurir les places.

Les famílies poden inscriure la canalla per a tota la setmana o per uns dies, el què necessitin. Això si, només hi ha un màxim de 20 places disponibles per a cadascun dels locals, és a dir: un total de 60 places per a nens i nenes sumant els tres locals on es farà.



Comentaris