Esbart Joaquim Ruyra ‘Festa del 60è aniversari’

Una cercavila, la recuperació dels ‘Balls de Bastons’, un sopar popular, un concert, tallers, contes infantils i l’actuació de tots els dansaires farciran un animat cap de setmana 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 02/06/2023 


El proper cap de setmana, el primer del mes de juny, l’Esbart Joaquim Ruyra continua amb els actes de celebració del seu 60è aniversari amb tot un seguit d’activitats que farciran de cultura, dansa i actes populars la ciutat on comença la Costa Brava. Dissabte a partir de les 5 de la tarda, diverses entitats plantaran els seus elements al Passeig e Mar per encetar a partir de les 6 una cercavila que transcorrerà pel nucli històric.

El recorregut culminarà a 2/4 de 8 del vespre al Banc dels Músics del Passeig de Mar, on es recuperaran alguns dels ‘Balls de Bastons’ de Blanes que dansaven fa 60 anys el grup que es considera antecessor directe de l’esbart, la ‘Colla del Ball de Bastons’. S’encarregaran d’oferir-los el grup de veterans de la ‘Colla del Ball de Bastons’, així com membres de l’Esbart Joaquim Ruyra, l’Agrupament Escolta Pinya de Rosa i l’Escola de Dansa Daina.

Pel que fa a la cercavila, comptarà amb la participació de diverses entitats. Són la Colla Gegantera, el grup de percussió Cala Trons de la Colla de Diables de Lloret, així com la Colla de Bastoners. La jornada del dissabte culminarà a la nit amb un Sopar de Germanor a la Plaça dels Dies Feiners, seguida per un concert amb el grup de La Cosina.

L’endemà diumenge les activitats continuaran a partir de les 11 del matí, amb Tallers i Contes Infantils a la Plaça dels Dies Feiners. Finalment, la ‘Festa del 60è aniversari’ de l’Esbart Joaquim Ruyra culminarà a partir de 2/4 de 7 de la tarda, de nou a la Plaça dels Dies Feiners, amb una actuació de totes les seccions de dansa per commemorar els 60 anys.



Comentaris