69è Homenatge a la Vellesa del Pescador per Sant Pere

Celebra la Confraria de Pescadors de Blanes 

Després de la missa i l’homenatge als mariners jubilats es va fer una cantada d’havaneres amb els ‘Pescadors de l’Escala’ i un dinar de germanor amb 400 assistents, el doble que al 2022 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT  

Rebuda 30/06/2022 


Coincidint amb la jornada del 28 de Juny, quan se celebra Sant Pere, la Confraria de Pescadors de Blanes ha continuat recuperant aquest 2023 l’antiga manera de celebrar aquesta festa, a la llotja de venda del peix. Per segon any consecutiu, doncs, ha estat en aquest indret on va quedar centrada aquest dijous l’activitat, enlloc que la vetllada es traslladés al migdia a un restaurant com s’havia fet els anys anteriors.

La celebració es va encetar ahir amb la trobada dels Pensionistes i Jubilats Pescadors, així com els convidats que anaven arribant a la llotja, perquè a partir de 2/4 d’11 comencés la Missa en aquest mateix indret, engalanat especialment per a la ocasió. Celebrada pel mossèn de la Parròquia Santa Maria, Enric Roura, la vetllada va continuar com s’ha estat fent els darrers anys: homenatjant als mariners jubilats amb un donatiu.

Es van lliurar un total de 51 agraïments per a la vellesa dels mariners jubilats majors de 70 anys, del total de prop d’un centenar que estan jubilats, entre els quals s’hi inclou qui va ser patró major de la Confraria de Pescadors fins fa pocs anys: Eusebi Eslgeas, qui va ser especialment aplaudit pels assistents. Pel que fa a la flota pesquera de la confraria, en l’actualitat hi ha 180 pescadors en actiu, que feinegen les diferents arts de pesca.

Es van encarregar d’entregar de lliurar els donatius a tots els qui estaven a la llotja el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Blanes, Ferran Martínez, i l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández. El batlle de Blanes va agrair la invitació d’encapçalar l’acte, tot recordant els lligams que té amb el col·lectiu de pescadors. Aquesta part de la celebració va transcórrer enmig dels aplaudiments de totes les persones assistents, especialment quan l’homenatjat acudia a rebre el seu reconeixement acompanyat d’algun dels membres de la família, generalment la més menuda o menut de la colla.


Recuperar la celebració de Sant Pere de temps enrere

A partir d’aquí van arribar les noves incorporacions introduïdes l’any passat, que aquest 2023 s’han mantingut igualment per l’èxit que va suposar al 2022. Després de fer una breu pausa, el veterà i conegut grup gironí ‘Pescadors de l’Escala’ va oferir una Cantada d’Havaneres i Cançons de Taverna que van complaure tothom, sobretot perquè en cap altre lloc de Blanes s’hi pot trobar un aire mariner tan genuí com el què es respira a la llotja.

En acabat el recital, la celebració de Sant Pere Pescador va continuar amb un animat Dinar de Germanor, reblat després per un fi de festa amb música, copa i copa de cava, així com un sorteig especial. Així d’animada va transcorre la jornada, que va contribuir a recuperar certament l’antiga manera de celebrar Sant Pere. Una eloqüent prova que aquest any la celebració ha estat encara més nostrada van ser els 400 assistents que va haver-hi al dinar de germanor, el doble que al 2022.



Comentaris