Els Comuns proposen crear a Blanes un jutjat nou

Els Comuns proposen crear a Girona sis jutjats nous per acabar amb el col·lapse de la Justícia 

Un dels tribunals que vol impulsar Sumar En Comú Podem és un nou Jutjat Penal exclusiu per violència de gènere, tema que Júlia Boada ha exposat avui en una reunió al president en funcions de l’Audiència Provincial, Adolfo García Morales 


Imatge MARINA LÓPEZ

Nota de premsa BLANES EN COMÚ PODEM 

Rebuda 07/07/2023 


La província de Girona pateix un greu col·lapse en els assumptes judicials causat en part per la falta de jutjats de nova creació. És una de les conclusions extretes de la reunió que Júlia Boada, candidata de Sumar En Comú Podem per Girona, ha mantingut a l’Audiència Provincial amb el seu president en funcions, Adolfo García Morales. Per Sumar En Comú Podem, l’administració de Justícia ha de ser un servei públic àgil, eficaç i modern que garanteixi el compliment de la tutela judicial efectiva. I considera que els òrgans judicials actuals son insuficients per abordar amb la celeritat necessària els processos de la província de Girona, dividida en 9 partits judicials.

El cas més significatiu és el del Jutjat Penal número 6 de Girona, especialitzat en violència de gènere i encarregat de jutjar els procediments de tota la província. Aquest jutjat acumula un retard que perjudica les víctimes de violència masclista i l’atorgament de les ordres de protecció, ja que actualment s’estan fixant judicis per finals del 2024. Els Jutjats Socials de Girona també acumulen retard en els seus procediments i, en aquests moments, la tramitació d’una sol·licitud d’incapacitat permanent pot trigar més d’un any. Fa 20 anys que no es crea cap jutjat social nou a la província de Girona. En tercer lloc, cal destacar la sobrecàrrega de treball que assumeixen els Jutjats Mixtes, que a més tenen la competència exclusiva en violència sobre la dona.

És per aquests motius que Sumar En Comú Podem a la província de Girona proposa:

  • La creació d’un nou Jutjat Penal a Girona exclusiu en temes de violència de gènere que sigui l’encarregat de jutjat tots els casos de la província, inclòs els del partit judicial de Figueres, els dos jutjats penals del qual assumeixen tots els casos de l’Alt Empordà. Es descarregaria la sobrecàrrega d’aquests i del Jutjat Penal número 6 de Girona.
  • La creació d’un nou Jutjat Social a Girona.
  • La creació d’un nou Jutjat Mixt a Figueres, Blanes i Sant Feliu de Guíxols.
  • La creació d’un nou Jutjat de 1ª Instància de Girona.
  • L’existència d’un jutjat exclusiu i específic de violència contra les dones a cada un dels 9 partits judicials.



Comentaris