Establiment històric 65 anys de l’Hotel Santa Marta

Els alcaldes de Blanes i Lloret de Mar encapçalen la celebració 

L’emblemàtic establiment lloretenc, molt lligat a la vida social blanenca, es va posar en marxa oficialment el 14 de juny del 1958 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT  

Rebuda 30/06/2023


Si bé l’Hotel Santa Marta pertany al veí municipi de Lloret de Mar, des que es va posar en marxa sempre ha estat lligat a la vida social de Blanes. Per tant, no és estrany que a l’hora de celebrar una festa tan assenyalada com arribar als 65 anys de vida, es convidés a encapçalar l’acte als batlles dels dos municipis: Jordi Hernández, alcalde de Blanes, i Adrià Lamela, alcalde de Lloret de Mar.

A la celebració també van assistir-hi els respectius responsables polítics de les àrees de referència en cada ajuntament: Joan Felip, regidor de Promoció de la Ciutat, Turisme, Comerç i Empresa al consistori blanenc; així com Frederic Guich i Nino Gómez, regidors de Turisme i Promoció Econòmica, respectivament, al consistori lloretenc. També es va convidar la regidora d’Acció Social i Educació de Blanes, Glòria Agudo -amiga personal de la família-, així com representants de la vida social, econòmica i cultural de Blanes i Lloret de Mar.

Ara bé, els i les protagonistes de la nit, lògicament, van ser els i les membres de la família Noguera, propietària de l’establiment hoteler. Andrea Noguera va actuar com a portaveu de la família, convidant a tothom a gaudir d’una vetllada que es va encetar amb la projecció d’un vídeo preparat especialment per a la ocasió, i que resumia els seixanta-cinc anys de vida de l’Hotel Santa Marta.


Un històric establiment carregat d’història de la Costa Brava

Oficialment, l’Hotel Santa Marta va obrir les seves portes el 14 de juny de l’any 1958 amb una cerimònia d’inauguració que ja apuntava maneres respecte quina trajectòria seguiria. La seva història, però, es remunta a finals del segle XIX, quan era una propietat de la família Batlló. L’any 1956 l’edifici va passar a mans de Josep Noguera Espasa i Marta Batlló Canadell, que van decidir aprofitar el seu singular emplaçament per convertir la casa senyorial d’estiueig en un hotel de categoria.

Així va néixer l’Hotel Santa Marta, que va rebre aquest nom en honor a la seva mestressa, i també patrona del gremi de la hostaleria. Sota la direcció de l’arquitecte Joan Barangé Tusquets es van fer les obres de remodelació i ampliació per crear el característic edifici allargat, harmoniós amb la natura que l’envolta, així com amb la cala damunt la qual s’hi troba.

Amb el pas dels anys, l’establiment s’ha anat forjant un renom de prestigi, d’acord amb les cinc estrelles, i amb el pas del temps s’ha anat transformant per satisfer les demandes i millorar les instal·lacions. Així, l’any 1962 es van construir 20 noves habitacions, seguides per una segona ampliació al 1972 per afegir-ne 14 més. En l’actualitat, l’hotel compta amb 78 habitacions encarades a la platja de Santa Cristina i als boscos de la finca.



Comentaris