La Fira d’Atraccions de Blanes allarga la seva estada

S’estarà a Blanes fins el diumenge 30 de juliol 


Imatge facilitada per la institució. 


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 27/07/2023 


Aquest dijous s’ha signat el decret que amplia el conveni de col·laboració amb el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província del Gremi de Firaires de Catalunya. Amb aquest canvi, la major part de parades continuarà funcionant uns dies més –n’hi ha algunes, com per exemple ‘El Tren de la Bruixa’, que marxaran a d’altres localitats-, més concretament fins el proper diumenge 30 de juliol.

La Fira d’Atraccions havia de funcionar inicialment des del passat divendres 14 de juliol fins avui dijous, dia 27, als dos recintes de la zona d’Els Pins-La Plantera, i al Passeig de Mar, al centre del municipi. Del què es tracta és que tothom –tant blanencs i blanenques com visitants- pugui tenir un al·licient afegit com són les atraccions i parades amb propostes molt variades. Des que es va posar en marxa fa dues setmanes, el regalim de participants ha estat constant. Al primer espai sovintegen més la gent jove i adolescents, mentre que a l’altre està més pensat per un públic més familiar.


Jornada Inclusiva de Sensibilitat Sensorial i ‘Dia del Nen’

D’altra banda, durant aquests dies afegits en què la Fira d’Atraccions continuarà instal·lada a Blanes, hi haurà dos esdeveniments, tots dos coincidint amb la jornada de demà divendres. El més destacat és que durant dues hores, des de les sis de la tarda fins les vuit del vespre, es farà una ‘Jornada Inclusiva’. És a dir: les atraccions estaran obertes per a tota la població, però no hi haurà estridències sonores ni lumíniques.

L’objectiu és que aquelles persones que pateixen de sensibilitat sensorial puguin gaudir igualment de les atraccions. D’altra banda, també està previst que els viatges de les atraccions s’adaptin a les necessitats dels usuaris i usuàries. Els estudis sobre l’alta sensibilitat indiquen que és genètic i hereditari, i està present en dues de cada deu persones, tant en dones com en dones per igual.

D’altra banda, cal dir que la jornada de demà divendres 28 de juliol es tornarà a fer el què s’anomena popularment ‘Dia del Nen’. És a dir: es tracta d’una jornada en què les parades de la Fira d’Atraccions funcionen amb una oferta de 2 x 1: es paga el preu habitual que costa cada atracció i es donen 2 tiquets enlloc d’un per així gaudir-ne el doble. Pot pujar-hi dues vegades, o bé poden fer-ho dues persones alhora.

Tothom qui vulgui pot gaudir d’aquesta oferta, tant la mainada com la gent gran, tot i que tradicionalment se li digui el ‘Dia del Nen’ perquè són als qui més els agrada pujar a les atraccions. Aquests tiquets de 2 x 1 funcionaran als dos recintes del Passeig de Mar i a la zona d’Els Pins per a totes les atraccions, llevat dels llocs de venda de menjar i beure, on l’oferta no és viable.



Comentaris