Primer Concert d’Estiu de l’Obreria al Santuari del Vilar

Prop de 200 persones gaudeixen d’una nova edició 

Enguany la vetllada musical ha anat a càrrec de la VBella Banda, i també es va aprofitar per reconèixer la tasca desinteressada de les persones voluntàries 


Imatge facilitada per la institució.


Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 06/07/2023


Coincidint amb els estiuencs mesos de juny i juliol, a Blanes hi ha una cita musical que des de fa uns quants anys no ha deixat mai de celebrar-se, llevat –és clar !- de quan la pandèmia impedia fer aquest tipus d’esdeveniments. Es tracta del ‘Primer Concert d’Estiu’ que organitza l’Obreria del Santuari del Vilar per donar la benvinguda a la nova estació de l’any especialment intensa al municipi on comença la Costa Brava.

Aquest 2023 la vetllada va tenir lloc dissabte passat, l’1 de juliol, i de fet ha estat una de les sessions en què més participació s’ha registrat d’ençà que es va començar a organitzar l’experiència. Prop de 200 persones, entre els quals s’hi comptava el tinent d’alcalde de Medi Ambient, Jaume Frigola, van gaudir d’una nova edició del concert ofert quan tot just començava a caure la nit, una sessió musical a la fresca, en una d’aquestes vesprades en què ve molt de gust estar-se a l’aire lliure.

Enguany els encarregats de posar la música han estat els veterans membres de la VBella Banda, que es va encarregar de presentar el mestre de cerimònies Aitor Roger, qui també és membre de l’Obreria del Vilar. La Big Band està formada per 15 músics, una veu femenina i dues masculines, una de les quals es va estrenar justament en aquest concert, deixant tothom bocabadat per la seva extraordinària i magistrat interpretació.

Els veterans músics van oferir al públic entregat d’un bell principi un extens repertori que els qui coneixen la Big Band saben apreciar des del principi fins al final, sense decebre ningú. Així, van oferir des de coneguts clàssics de Frank Sinatra fins a peces de grans noms de la música catalana com Lluís Llach i Joan Manel Serrat, sense deixar-se els animats sons del quartet suec Abba. De fet, alguns espectadors es van sumar a la festa, posant-se a ballar al mateix porxo del Santuari del Vilar.


Agraïment al voluntariat i sorteig popular

Abans de començar la vetllada, es va recuperar el costum d’entretenir la gana amb begudes, entrepans i coca servida com entremès. Posteriorment, durant la mitja part del concert, l’Obreria del Vilar va voler reconèixer la tasca que realitzen pel Santuari del Vilar diverses persones voluntàries que, anònimament, aporten el seu petit-gran granet de sorra.

Persones com l’Antònia Perpinyà, que s’ha encarregat de restaurar alguns dels exvots mariners que pengen de la nau del Santuari, i a qui el seu rector, Mossèn Josep Perich, va voler agrair especialment la seva dedicació. D’altra banda, també es va fer el sorteig d’una aquarel·la donada per l’obrer i artista blanenc Jeroni Matas. Precisament la mà innocent que es va encarregar de repartir sort va ser una de les espectadores que deu el seu nom a la verge del santuari: Maria del Vilar, de les poques blanenques que encara duen aquest nom. Per la seva banda, l'afortunada guanyadora va ser Júlia Saura.



Comentaris