Avui Blanes acull la XXIV Trobada Gegantera

Organitzada per la Colla Gegantera 

A partir de les sis de la tarda desfilaran pels carrers del nucli antic més d’un centenar de persones de cinc entitats, i acabarà amb un Ball de Gegants a la Plaça dels Països Catalans 


Imatge facilitada per la institució.

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 23/08/2023 


Blanes seguirà vestida de festa aquest cap de setmana a través de la XXIV Trobada Gegantera que tindrà lloc la tarda-vespre del dissabte, 26 d’agost. De fet, serà una continuació dels dies de gresca, música i balls que han inundat els carrers blanencs a través de les activitats incloses a la Festa Major Petita, la Festa dels Copatrons.

Una de les entitats blanenques que ha contribuït especialment a què la festa hagi estat molt lluïda és la Colla Gegantera, que va ser especialment present al carrer amb diverses intervencions. Ara, arriba la seva festa grossa, amb un esdeveniment que la canalla gaudeix encara amb més intensitat que la resta de públic que segueix les seves evolucions.


XXIV Trobada Gegantera de Blanes

Els membres de la Colla Gegantera de Blanes, amb el suport del Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, han redoblat esforços per organitzar la XXIV Trobada Gegantera, que en aquesta edició del 2023 comptarà amb la participació més d’un centenar de components que pertanyen a un total de cinc entitats. Quatre d’elles ho fan amb gegants, gegantons i altres elements de la imagineria popular.

A banda dels amfitrions, la Colla Gegantera de Blanes, també hi seran les colles de Malgrat de Mar i Vilanova i la Geltrú, així com l’Esbart Joaquim Ruyra. L’ambientació musical típica de les trobades geganteres la completarà el so d’una altra entitat blanenc, la Banda Musical i Mossèn Joan Batlle.

La trobada s’encetarà a les cinc de la tarda amb la plantada dels diferents elements al Passeig Cortils i Vieta Tot seguit, a les sis de la tarda, començarà la cercavila pel nucli històric de la ciutat, aixecant l’expectació de petits i grans per allí on vagin passant. La cercavila desembocarà a la Plaça dels Països Catalans, on hi haurà una mostra de ‘Balls dels Gegants’, que posarà punt i final a la trobada.



Comentaris