Billar XIX Trofeu Festa Major de Blanes

El Club Billar i l’Associació de Pensionistes han recuperat enguany la vetllada 

Ha enfrontat 16 participants en partits de modalitat lliure i a tres bandes en una trobada que, més que una competició, es tractava de passar una bona estona 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 31/07/2023 


Durant aquesta Festa Major Blanes ha recuperat una celebració esportiva directament relacionada amb el cicle festiu en què ha estat immersa aquests darrers dies la ciutat on comença la Costa Brava. Es tracta del XIX Trofeu Vila de Blanes que es va disputar el primer cap de setmana de la Festa Major, el dissabte vint-i-dos durant tot el dia al Club Billar Blanes, situat als baixos del conegut Primer Casino de Blanes.

Més que una competició, es tractava d’un enfrontament per enfortir els llaços que fa uns anys havien unit les dues entitats participants: el Club Billar Blanes i l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas. Per això, tot i que no deixava de ser una competició, el bon rotllo i el fair play van ser les dues notes predominants. Perquè en definitiva, del què es tractava, era de passar una bona estona compartint una mateixa afició.

La vetllada va encetar-se a les 10 del matí i es va allargar fins a 2/4 de 7 de la tarda, propiciant una entretinguda jornada en què els dos equips van poder estar practicant el seu esport favorit. Ha estat la primera edició del trofeu que s’ha jugat després que l’anterior va ser molt abans que hi hagués el necessari parèntesi que va marcar la COVID.


16 jugadors amb 8 enfrontaments matí i tarda

Tot i que no es tractava, per tant, de guanyar i perdre, el cert és que finalment el còmput total va donar com a guanyador l’equip del Club Billar Blanes, que va obtenir 11 punts, davant els 5 sumats per l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes. En total, es van enfrontar 16 jugadors, que van fer 8 enfrontaments sumant les partides del matí i de la tarda.

Quatre partits es van jugar en modalitat lliure, mentre que els quatre restants es van fer en la tradicional a tres bandes. L’esdeveniment el van encapçalar el tinent d’alcalde de la Gent Gran, Mario Ros, i la regidora d’Esports, Mònica Rabassa. Els van acompanyar els respectius presidents del Club Billar Blanes i l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, Kiku Gallart i Miquel Clavero.

Un cop finalitzades les partides, es van fer els parlaments oficials i es van lliurar sengles diplomes de record a cadascun dels participants. Així, a l’equip del Casal Benet Ribas hi eren Diego Pérez, Antonio Duran, Heriberto Rodríguez, Gregorio Sojo, Francisco Carmona, en Joaquin, Jordi Font i José A. Anillo. Per la seva banda, a l’equip del Club Billar Blanes hi eren Carlos Potenciano, Enric Barrera, Manel Parés, Kiku Gallart, Seragín Martínez, Jesús Rodríguez, i Carmelo Lara. Després, la celebració es va reblar amb una copa de cava, un tall de coca i la tradicional fotografia de família de rigor.



Comentaris