La Vila de Blanes s’acomiada de Francesc Pujadó

Regidor del PP a l’Ajuntament durant 12 anys, del 1995 al 2007 

Conegut pel seu tarannà dialogant i emprenedor, se’l recordarà sempre per haver impulsat la instal·lació de l’escultura ‘Portal de la Costa Brava’ que marca el seu inici a Sa Palomera 


Imatge AMBL 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 09/08/2023 


La Parròquia Sagrada Família d’Els Pins, el barri on va viure durant tants anys i on també hi tenia el conegut establiment d’esports que duia el seu nom, ha acollit aquest matí el darrer adéu a Francesc Pujadó Vivó, qui va morir dilluns passat als 83 anys d’edat. Va ser regidor del Partit Popular a l’Ajuntament de Blanes durant 12 anys, des del 1995 fins al 2007, i durant el govern d’acord entre CiU i ERC, del 1999 al 2003, va ser regidor de Turisme.

Per sobre de tot, però, Francesc Pujadó era conegut per tothom pel seu caràcter dialogant, cordial, educat i de consens, i de fet se’l definia sovint com el polític menys polític, perquè ell mateix així ho entenia. Quan se li preguntava com es definia, Francesc Pujadó sempre contestava ”no sóc ni de dretes ni d’esquerres, sóc de Blanes’. Durant el seu pas pel consistori blanenc ho va demostrar sempre en les seves accions i en les seves paraules, recolzant aquelles propostes que veia positives per a la ciutat, independentment de la força política que la presentés.

Relacionat amb el comerç i el turisme local –la seva botiga ‘Esports Pujadó’ al costat de la de la seva dona ‘Novetats Manolita’ encara està situada al barri d’Els Pins, en plena zona turística-, va començar la seva carreta política a finals dels anys 80 a les llistes de Convergència i Unió, . Llavors no va arribar a entrar al consistori, i posteriorment li van proposar encapçalar la llista del Partit Popular, i ho va arribar a fer en quatre ocasions.

La primera vegada, a les eleccions del 1991, no va aconseguir representació. La segona i la tercera el PP va tenir un regidor, i a la quarta dos. Als comicis municipals del 2007 havia de tornar a encapçalar la candidatura, i de fet així es va anunciar. Però finalment el propi Pujadó va renunciar a encapçalar la candidatura, fent gala una vegada més del seu tarannà discret, íntegre i lleial, sense donar més explicacions que raons personals.

Precisament per tots aquests motius, aquest matí la Parròquia Sagrada Família estava farcida de veïns i veïnes d’Els Pins -entre ells l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández-, però també d’actuals i pretèrits regidors i batlles que van coincidir amb ell al seu pas per l’Ajuntament de Blanes. Una representació de la Policia Local de Blanes li ha fet la darrera salutació oficial a l’entrada de l’església, on precisament avui hi havia una somrient fotografia de Francesc Pujadó per agrair tothom qui hagués acudit a donar-li el darrer adéu. Una darrera salutació cordial de qui en vida sempre va ser atent en tot moment.


Recordat per l’escultura ‘Portal de la Costa Brava’ inaugurada el 2002

La inquietud d’aquest polític de mirada blava i tranquil·la sempre va ser millorar el municipi, i aquesta seva prioritat passava per davant de les sigles polítiques que representava. Durant dotze anys va alinear-se al costat de molts propostes, vinguessin d’on vinguessin. L’única condició que s’auto-imposava era que beneficiés a Blanes. Una de les actuacions que va impulsar, per la qual sempre serà recordat, va ser la instal·lació de l’escultura ‘Portal de la Costa Brava’, un arc de grans dimensions que s’enlaira cel a munt, al punt que marca l’inici de la Costa Brava: davant la Roca de Sa Palomera.

És obra de l’artista Antoni Rosselló, i va ser inaugurada a finals de l’any 2002. Té efectivament forma de portal, però també evoca l’esvelta línia d’una vela dels vaixells que voregen el seu entorn. Als seus peus s’hi pot llegir la llegenda ‘Portal de la Costa Brava’, una reivindicació que Blanes sempre ha reclamat d’ençà de la publicació del 1908 signada pel periodista Ferran Agulló en què batejava la costa gironina com a Costa Brava



Comentaris