Molt de fum i flames considerables crisi d’angoixa per estrès

La Policia Local de Blanes rescata una dona de 86 anys d’un incendi i evita que es propagui a la resta del pis 

La ràpida actuació dels efectius policials, sumada a la dels Bombers i Protecció Civil, va ser cabdal. També van intervenir els Mossos d’Esquadra i una ambulància del SEM 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 25/08/2022 


Una vegada més, la ràpida actuació de la Policia Local de Blanes, sumada a l’acció conjunta amb d’altres efectius, ha permès poder resoldre amb èxit una emergència. En aquest cas, un incendi que va tenir lloc aquest passat dijous 24 d’agost al matí. Durant l’operatiu es va rescatar una dona de 86 anys, que finalment va resultar físicament il·lesa, i es va evitar que el foc es propagués a la resta del pis i l’immoble, un edifici de dos pisos i planta baixa.

Diversos veïns van alertar la Policia Local de Blanes quan passaven pocs minuts de les 10 del matí. Van donar l’avís presentant-se a la prefectura del cos de seguretat, ja que està situada al mateix carrer on dona una de les parts de la casa on hi havia el sinistre, l’Avinguda Joan Carles I, al barri de La Pedrera-Carretera de Lloret.

Immediatament, diversos agents i el cap de Protecció Civil van traslladar-se corrents a l’edifici on s’havia declarat l’incendi, situat a pocs metres de la prefectura, i es va activar el protocol de seguretat que inclou els operatius d’emergències. Quan van entrar al pis van trobar-se la seva inquilina, una dona de 86 anys, refugiada al passadís intentant sortir ajudada per alguns veïns després que l’incendi s’havia iniciat a la cuina, on estava preparant un àpat.

Els policies van constatar que a la cuina hi havia molt de fum i flames considerables, algú havia obert les finestres per intentar treure el fum -però havia provocat justament l’efecte contrari- i un veí estava intentant sufocar-lo amb un extintor, però sense èxit. Davant la gravetat de la situació, els policies van decidir auxiliar la dona, evacuant-la fora de l’edifici mentre començaven a fer les primeres tasques d’extinció.


L’única ocupant del pis en el moment de l’incendi va resultar il·lesa

Paral·lelament, van anar tancant totes les portes i finestres del pis per acabar amb l’oxigen i evitar que es propagués el foc, a l’espera que arribessin els Bombers, que van procedir a l’extinció final. A conseqüència de l’incendi la cuina va quedar molt afectada, però en canvi la resta del pis només va patir els efectes del fum en algunes parts.

D’altra banda, l’ambulància del SEM que va acudir a l’incendi va atendre la inquilina d’una crisi d’angoixa provocada per l’estrès de la situació, però en canvi tenia les vies respiratòries en bon estat al no haver inhalat fum, i no va requerir ser traslladada posteriorment a cap centre sanitari. Respecte el possible origen del foc, la principal sospita és que es produís per algun problema elèctric, per això es va tallar el subministrament tant del gas com de l’electricitat, que no esta previst retornar fins que la situació no estigui assegurada després d’una revisió.

L’actuació va donar-se per conclosa pocs minuts després de les 11 del matí, és a dir: una hora després d’activar-se. En l’operatiu de l’emergència van intervenir un total de 10 dotacions tres patrulles de la Policia Local i una de Protecció Civil de Blanes, 3 dotacions dels Bombers de la Generalitat, dues patrulles dels Mossos d’Esquadra i 1 ambulància del SEM. 



Comentaris