Projecció de ‘Top Gun, Maverick’ al barri d’El Port

Blanes tancarà la 5a edició de ‘Cinema als Barris’ el 22 d’agost 

La sessió s’allotjarà a les 22 h a la part final del Passeig de la Mestrança després que l’anterior projecció es va fer a Mas Cremat 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 18/08/2023 


La setmana vinent finalitzarà la 5a edició del cicle ‘Cinema als Barris’ que s’ha estat fent durant aquest estiu amb la darrera projecció que s’allotjarà al barri del Port. Més concretament, ho farà al tram final del Passeig de la Mestrança, al costat de on està situada l’emblemàtica Font del Carme, que data del 1943, per poder enquibir còmodament al públic que vulgui assistir a la sessió que tancarà la singladura del cicle 2023.

Com ha estat habitual durant totes aquestes setmanes, la projecció amb entrada de franc tindrà lloc coincidint amb un dimarts, en aquest cas el 22 d’agost, a partir de les 10 de la nit. Ho farà amb una pel·lícula que no necessita de grans presentacions. Es tracta de ‘Top Gun, Maverick’, l’aclamada segona part de tot un clàssic del cinema dels anys 80: ‘Top Gun’, protagonitzada en totes dues parts per l’intrèpid Tom Cruise.

Després de més de 30 anys de servei com un dels millors aviadors de l’Armada dels Estats Units, Pere ‘Mavercick’ Mitchel, interpretat per Tom Cruise, gaudeix de poder fer el què sempre havia volgut fer: superar els límits com a pilot de proves. La trama s’enceta quan se’l destina a l’acadèmia de Top Gun amb l’objectiu que entreni als pilots d’elit per realitzar una perillosa missió a territori enemic.

Serà allí on, inevitablement, es retroba amb el seu passat –el què els i les espectadores coneixen de la primera part del film- a través d’un jove pilot, el tinent Bredley Bradshaw, fill del seu difunt amic i co-pilot ‘Goose’. A banda de comptar amb la presència de Tom Cruise, acompanyen en l’elenc d’actors i actrius Miles Teller –conegut per haver estat el protagonista de ‘Whiplash’-, Jon Hamm, Jennifer Connelly, Ed Harris i Val Kilmer, qui ja acompanyava Cruise a la primera part estrenada l’any 1986.

Dirigida per Joseph Kosinski, la seqüela de ‘Top Gun’ ha resultat ser potser fins i tot un major èxit que la primera. Una opinió on van coincidir tant la crítica com el públic. Ha recaptat més de 1.000 milions de dòlars en tot el món, convertint-se en la pel·lícula més taquillera del 2022. De fet, els ingredients continuen sent els mateixos: acció, aventura, estètica de vídeo-clip i una història atractiva. Aquest any ha guanyat tant el Globus d’Or a la millor pel·lícula dramàtica com l’Òscar a la millor pel·lícula i l’Òscar al millor guió adaptat.


Projecció de ‘Ainbo, la Guerrera de l’Amazones’ a Mas Cremat

Abans de tancar el cicle de ‘Cinema als Barris’ d’aquest 2023, l’anterior projecció va tenir lloc el passat dimarts 8 d’agost al barri de Mas Cremat. S’hi va projectar el film d’animació ‘Ainbo, la Guerrera de l’Amazones’ a la Plaça Ramon Casas. Per amenitzar l’activitat, l’Associació de Veïns de Mas Cremat va voler afegir-hi un complement gastronòmic molt ‘cinematogràfic’.

Es tractava de poder degustar les insubstituïbles crispetes que van associades a la contemplació d’un espectacle cinematogràfic, acompanyades d’un refresc o una aigua, que es van estar venent abans i durant la sessió. Per donar la benvinguda a tothom, se’n van encarregar la regidora de Participació Ciutadana, Estefania Romero, acompanyada del regidor de Serveis Municipals, Javier López, així com de diversos membres representants de les Associacions de Veïns de l’àrea d’influència: Mas Cremat, Mas Florit i Ca la Guidó-Mas Carolet.

El cicle de cinema està organitzat pel Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes amb la col·laboració de les Associacions de Veïns d’arreu de Blanes. És a través d’aquests dos puntals que cada any s’han triat tant les pel·lícules que formen part de les sessions com els veïnats on s’hi allotgen.



Comentaris