Rescaten tres persones que havien sortit a navegar

Bombers de la Generalitat i Protecció Civil Blanes 

A banda de l’embarcació i tres socorristes aquàtics de Protecció Civil Blanes, han participat 5 dotacions terrestres, els submarinistes dels GRAE i un helicòpter de Bombers 


Imatge TWITTER BOMBERSCAT 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 03/08/2023 


La tarda d’aquest passat dimecres diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat, amb el suport de l’embarcació de Protecció Civil Blanes, així com tres socorristes aquàtics del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme, van participar en un rescat que va finalitzar a la Caleta de la Punta de S’Agulla (a la zona de Pinya de Rosa). L’avís es va rebre quan era ¼ de 6 de la tarda des del CECAT, Salvament Marítim i del 112 en relació a tres persones que s’havien trobat amb problemes quan estaven navegant a la badia de Blanes

Es va informar que es tractava de dues noies i un noi que havien sortit a navegar amb taules de paddle surf. No podien tornar a terra a causa de la mala mar que hi ha aquests dies, que els va arrossegar fins a les roques que hi ha a la Caleta de la Punta S’Agulla, amb la dificultat que comportava poder accedir-hi per les dificultats que presenta el terreny.

Finalment les tres persones van ser rescatades sanes i estàlvies, i conduïdes al Port de Blanes, on una ambulància del SEM va atendre una d’elles per un tall a la mà d’importància lleu. Dues de les víctimes van ser rescatades de l’aigua, prop de la zona de les roques, amb les embarcacions participants. Per la seva banda,a la tercera la van assistir les dotacions de terra, que van atansar-s’hi a través d’un camí.

Això va ser després que la persona que havia naufragat, va poder arribar a pujar a les roques de la caleta sense ajuda externa. Aquesta tercera víctima va ser conduïda des de la Cala de Punta d’Agulla fins a Cala Bona (Cala Sant Francesc), on l’embarcació de Protecció Civil la va portar fins al Port de Blanes, on l’esperaven els companys rescatats anteriorment.


Dotacions participants al rescat

En el rescat dels tres navegants, que va finalitzar a quarts de vuit del vespre, van participar-hi cinc dotacions terrestres que van situar la seva base operativa al Port de Blanes, així com els submarinistes dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials), l’embarcació i tres socorristes aquàtics amb dos kajacs i un paddle de Protecció Civil Blanes, a banda d’una ambulància del SEM. Al llarg de tot l’operatiu es va comptar amb el suport aeri d’un helicòpter dels Bombers, que va estar pentinant des de l’aire tota la zona compresa entre la Caleta de la Punta s’Agulla i el Delta de la Tordera.

Després que ja s’havien localitzat els navegants, el dispositiu de recerca aeri va allargar-se encara durant una estona més. Això és perquè una persona va alertar els equips de rescat que havia vist el què semblava ser una persona ofegada surant a la mar. Finalment es va poder determinar comprovar la confusió de qui havia donar l’alerta, ja que es tractava d’un grapat d’algues enredades en una boia.

Des dels cossos de seguretat i emergència s’ha remarcat la necessitat de no arriscar-se, tant pel que fa a navegants com banyistes. Es pot consultar l’estat de la mar a través de la senyalització de les banderes de Protecció Civil a:

 https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/index.html



Comentaris