Resultat del 26è Concurs Fotogràfic ‘Focs i Festes’ de Blanes

Augmenta la participació amb un total de 135 treballs presentats per 30 autors 

Xavier Xaubet ha guanyat el primer premi en la categoria del Correfoc, i Narcís Vila, per partida doble, a les de Festa Major i Focs d’Artifici 



NOTA DE PREMSA AJUNTAMENT 

Rebuda 14/08/2023 


Aquest cap de setmana s’ha inaugurat a l’emblemàtica Casa Saladrigas l’exposició que reuneix els treballs guanyadors i finalistes del Concurs Fotogràfics ‘Focs i Festes’, que enguany ha arribat ja a la 26ena edició. La posada en marxa de la mostra ha coincidit amb l’acte de lliurament dels guardons que, una vegada més, ha posat a prova la perícia del jurat que s’ha hagut d’encarregar de triar les composicions guanyadores.

El certament està organitzat per l’Ajuntament de Blanes amb la insubstituïble col·laboració de l’AFIC, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes que, des de la posada en marxa de l’activitat, dóna suport amb la seva expertesa. Aquest 2023 s’ha superat amb escreix la participació de la darrera edició, que va tenir lloc l’any 2019, ja que al 2022 no es va organitzar.

Han concorregut un total de 135 fotografies, corresponents a 30 autors, quan en canvi fa quatre anys es van presentar 111 treballs a càrrec de 22 fotògrafs i fotògrafes. El jurat l’han format enguany Roger Perales, Joan Legaz i Carles Lastra, reunits tot just fa una setmana, el diumenge 6 d’agost, per emetre un veredicte que sempre es fa difícil de triar.

Hi ha tres categories: Focs d’Artifici, Actes de la Festa Major i Correfoc. Una vegada més, seguint la tendència d’anys anteriors, la secció que ha comptat amb una major participació ha estat la primera, la dels espectacles pirotècnics, amb un total de 75 treballs, més de la meitat. Per la seva banda, els Actes de la Festa Major han aplegat 36 fotografies, i el Correfoc 24.


Xavier Xaubet i Narcís Vila guanyen els primers premis de les 3 categories

L’acte lliurament dels premis corresponents al 26è Concurs Fotogràfic Focs i Festes de Blanes va tenir lloc dissabte passat al vespre, i el van encapçalar el tinent d’alcalde de Festes, Quique Pérez, i el membre de la junta de l’AFIC, Joan Carles Baena, acompanyats d’altres regidors i regidores i membres de l’entitat fotogràfica. Hi ha un total de 9 guardons: tres primers premis dotats amb 150 € i dos premis finalistes en cada categoria, amb 75 € cadascun.

En l’apartat de Focs d’Artifici el primer premi l’ha guanyat Narcís Vila, mentre que els dos autors finalistes han estat Albert Andreu i Josep Salip. En la categoria d’Actes de la Festa Major el primer premi també l’ha guanyat Narcís Vila, mentre que els dos fotògrafs finalistes han estat Xavier Xaubet i Olga Junyent. Per últim, en la categoria del Correfoc, ha tornat a guanyar el primer premi, igual que ja ho va fer l’any 2019, Xavier Xaubet. Per la seva banda, Josep Ma Ciurana i Josep Salip han estat guardonats cadascun d’ells amb un premi finalista. L’exposició fotogràfica es podrà visitar a Casa Saladrigas fins al 31 d’agost de dimarts a dissabtes de 10 a 13 h i de dijous a dissabtes de 17 a 20 h.


Categoria Focs ArtificialsAutor
Primer Premi 150 €Narcís Vila
Premi Finalista 75 €Albert Andreu
Premi Finalista 75 €Josep Salip
Categoria Actes Festa MajorAutor
Primer Premi 150 €Narcís Vila
Premi Finalista 75 €Xavier Xaubet
Premi Finalista 75 €Olga Junyent
Categoria CorrefocAutor
1er Premi 150 €Xavier Xaubet
Premi Finalista 75 €Josep Ma Ciurana
Premi Finalista 75 €Josep Salip

Comentaris