S’incorporen en pràctiques 8 nous Mossos d’Esquadra a la Vila

El Govern reforça les comarques gironines amb 78 agents nous dels Mossos d'Esquadra

En total, 762 nous Mossos s’han incorporat al cos per reforçar la proximitat amb la ciutadania a tot Catalunya



Nota de premsa GENCAT 

Rebuda 30/08/2023 


El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha donat la benvinguda als 762 nous agents de la 30 promoció que s’han incorporat els darrers dies al cos en període de pràctiques. Després d’un any de formació, 468 mossos i 294 mosses han iniciat el seu període de pràctiques que els portarà a patrullar per tot el territori i suposarà l’inici de la seva carrera professional i de servei públic.

Aquesta incorporació de nous agents permet reforçar la plantilla del cos amb l’horitzó situat en els 22.000 agents de cara a l’any 2030. El conseller Elena ha assegurat que “l’element més important per garantir la seguretat és la proximitat. Ser a prop de la realitat i del dia a dia de la vida de la gent és imprescindible”. “La seguretat és acompanyar, ser a prop de la ciutadania i d’on passen les coses”, ha afegit.

Al seu torn, la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha agraït al conseller “la sensibilitat territorial i la voluntat de fer noves promocions de Mossos d’Esquadra cada any, d’augmentar el llindar i sobretot que aquestes arribin a tot el territori català”. “Les necessitats de totes les comarques són importants i és un fet que el conseller Elena ha tingut molt present”, ha explicat.

La Regió Policial de Girona compta des de fa uns dies amb 78 agents nous. Els darrers tres anys s’han incorporat a les comissaries de les comarques gironines un total de 238 nous agents.

En el repartiment d’aquests 78 nous mossos, destaquen els 13 que s’incorporen a la ciutat de Girona, els 10 de Figueres, els 10 de La Jonquera o els 8 de Blanes. També es destinen 7 nous agents a Santa Coloma de Farners, 6 a Ripoll, 6 a La Bisbal d’Empordà, 5 a Olot, 4 a Sant Feliu de Guíxols, 3 a Banyoles, 3 a Salt, 2 a Roses i 1 a L’Escala.

Per comarques, a Alt Empordà s’hi afegeixen 23 nous agents, 16 nous al Gironès, 15 nous a la Selva, 10 nous al Baix Empordà, 6 nous al Ripollès, 5 nous a la Garrotxa i 3 nous al Pla de l’Estany.

La mitjana d’edat dels 762 nous efectius és del 27,9% i un 43,2% tenen estudis universitaris o superiors. Amb un any de formació intensa ja darrere seu, aquests nous agents encaren ara un període de pràctiques en què aplicaran els coneixements adquirits i desenvoluparan habilitats essencials per a la seva tasca policial. En aquesta etapa, lluiran el nou uniforme amb orgull, però també amb un profund sentit de responsabilitat en la defensa de la seguretat i el benestar de la ciutadania.



Comentaris