Vacances en Pau uns dies d’esbarjo x nens sahrauís

Benvinguda a l’infant sahrauí de les 23enes ‘Vacances en Pau’ aquest estiu a Blanes 

S’ha fet una recepció a la Sala de Plens, protagonitzada per la família blanenca acollidora, l’infant sahrauí i representants de l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 01/08/2022 


La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes ha allotjat fa pocs dies un acte que, malauradament, cada vegada congrega menys participants, però que no es vol deixar de fer per mantenir viva l’esperança. Es tractava de la recepció oficial que es fa cada any en honor als infants sahrauís que fan les ‘Vacances en Pau’ a Blanes, on els i les protagonistes centrals són els nens i nenes sahrauís.

L’any passat l’experiència ja va quedar reduïda a un sol nen sahrauí que va passar l’estiu a Blanes, però es va convidar d’altres infants que van fer les ‘Vacances en Pau’ a Girona, per compartir-ho aquí d’una manera més festiva. Enguany, ha tornat a Blanes el mateix infant que ja va ser-hi l’any passat, l’Omar, qui ha estat acollit de nou, per segon any consecutiu, amb la mateixa família formada per Valentín Hinarejos i Fran Montero, així com el seu fill Madu.

L’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, i el tinent d’alcalde de Nova Ciutadania i Solidaritat, Mario Ros, es van encarregar de donar la benvinguda a la família i a l’Omar, acompanyats de la tècnica del Servei d’Acollida de l’Ajuntament de Blanes, Núria Lavado. També van assistir diversos membres vinculats amb l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís de Blanes, entre elles Fina Martínez, així com Maria Rosa Masgrau, d’ACAPS Girona, l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí, que gestiona les ‘Vacances en Pau’.


23enes ‘Vacances en Pau’ a Blanes

Si no hagués estat per la pandèmia, enguany s’haguessin complert els 25 anys d’un projecte organitzat per l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís i l’Ajuntament de Blanes. A banda de Blanes, també hi ha d’altres nens i nenes acollits en diferents localitats. Provenen dels campaments de refugiats de Tindouf que hi ha al desert d’Argèlia

Al llarg de la seva estada, a banda de tenir l’oportunitat de passar unes vacances en un entorn molt diferent a l’habitual, se’ls realitza una revisió mèdica. Això és possible perquè disposen d’una tarja sanitària individual que garanteix la seva assistència arreu de l’estat espanyol mentre estan aquí. L’atenció mèdica es coordina a través de la delegació del Front Polisari, així com de l’Oficina de Cooperació Internacional del Departaments de Sanitat de la Generalitat.

També possibilita que puguin visitar-se amb especialistes o bé sotmetre’s a una intervenció quirúrgica si fos de menester. L’objectiu de les ‘Vacances en Pau’ és facilitar als nens i nenes sahrauís que tinguin la possibilitat de passar uns dies d’esbarjo en un entorn diferent. Al mateix temps, és una oportunitat per donar a conèixer la realitat del poble sahrauí i esdevenen un símbol de solidaritat, alhora que un clam per la pau, contra la guerra i una situació que afecta, sobretot, a la canalla.



Comentaris