Acció de govern Ple de l'Ajuntament agost 2023

El projecte d’ampliació de la C-32 protagonitza el ple del mes d’agost a l’Ajuntament de Blanes 

L’únic punt de debat, que no va prosperar per 13 vots en contra, va ser la moció presentada per BECP perquè la Generalitat retiri el projecte d’ampliació de la C-32 i restauri l’espai afectat 


Imatge facilitada per la institució.  

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 01/08/2023 


El ple municipal del mes d’agost celebrat ahir al vespre a l’Ajuntament de Blanes no va aprovar l’únic punt de debat que hi havia a l’ordre del dia. Es tractava de la moció presentada per BECP que instava a la Generalitat a retirar definitivament el projecte d’ampliació de la C-32 entre Blanes i Lloret, així com que procedeixi a la restauració i reversió de l’espai afectat.

Això també inclou l’enderroc i retirada de les infraestructures a partir de la GI-600 en direcció a Lloret de Mar, la restauració dels serveis afectats com el carril bici o els cursos fluvials, i el retorn de les expropiacions temporals i definitives efectuades. D’altra banda, demanava un projecte de restauració mediambiental i paisatgístic dels entorns afectats per la infraestructura existent i iniciada.

Finalment, també incloïa instar la Generalitat de Catalunya a accelerar els projectes i execució de millora de la mobilitat del territori, com són el carril bus de Blanes a Lloret, i l’estudi per a la implantació del tren-tramvia entre les dues poblacions. Al llarg del debat de la moció, el principal punt de fricció va ser recordar la consulta popular sobre la perllongació de la C-32 que es va fer a Blanes l’any 2016.

En aquella consulta van votar 2.391 persones, un 7’28% del cens, de les quals un total de 1.706 persones (71’35%) ho van fer contra, mentre que 671 vots (28’06%) recolzaven la construcció de l’ampliació de la C-32. A aquests vots cal sumar els 8 en blanc i els 6 nuls que també van haver. Després de debatre la proposta d’acord al ple, no es va aprovar ja que va comptar amb 13 vots en contra dels quatre partits a l’equip de govern (PSC, JxB, GB i BS), així com del PP i VOX. Per la seva banda, van votar a favor ERC, BECP i CUP.


Minut de silenci en memòria de Francesc Pujadó i resta de punts

Abans de començar l’ordre del dia del ple l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, va demanar tothom que mantinguessin un minut de silenci en memòria de Francesc Pujadó, qui va ser regidor del PP a l’Ajuntament de Blanes durant 12 anys, des del 1995 fins al 2007. Tant els regidors i regidores com el públic assistent a la sala de plens es van aixecar per homenatjar-lo.

Francesc Pujadó va morir el passat 7 d’agost als 83 anys d’edat, i sempre serà recordat pel seu caràcter dialogant, cordial, educat i de consens, i de fet se’l definia sovint com el polític menys polític, perquè ell mateix així ho entenia. Durant el seu pas per l’Ajuntament de Blanes va demostrar que, més enllà de les sigles polítiques que representava, sempre actuava per afavorir tot el què signifiqués un avantatge per la ciutat, vingués de on vingués.

Pel que fa a la resta de punts a l’ordre del dia, eren de caràcter administratiu, començant per l’aprovació de l’acta del ple anterior, del mes de juliol. La resta dels primers punts incloïen donar compte de les resolucions i acords de la Junta de Govern Local i d’Alcaldia. Finalment el darrer punt de l’ordre del dia, com és habitual en totes les sessions ordinàries, van ser els Precs i Preguntes.



Comentaris