Acció de govern Ple de l'Ajuntament setembre 2023

El ple de l’Ajuntament de Blanes recolza la tramitació d’una Llei d’Amnistia al rebutjar una moció del PP debatuda al ple 

La proposta d’acord va comptar amb el suport de VOX, mentre que la resta de grups van fer-ho en contra 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 29/09/2023 


Un dels punts més destacats i de plena actualitat política, inclòs a l’ordre del dia de la sessió plenària celebrada ahir, va ser el debat d’una moció presentada pel PP per rebutjar la tramitació d’una Llei d’Amnistia. El ple de l’Ajuntament de Blanes va refusar la proposta d’acord, després que en la votació van haver 19 vots en contra (PSC, ERC, BECP, JxB, Grup Blanes, Blanes Si i la CUP) i 2 vots a favor (PP i VOX).

El portaveu del PP, Pere Robert, va demanar a l’alcalde, Jordi Hernández, que fos ell i no pas cap altre membre de l’equip de govern qui defensés quin seria el seu posicionament, en al·lusió a la força política que representa, fent un paral·lelisme amb l’actual context polític a nivell estatal. El batlle va replicar-li en el mateix sentit que s’havien pronunciat altres partits que també van rebutjar la moció: demanant-li al portaveu del PP que hi hagi menys odi i menys crispació.


Resta de punts a l’ordre del dia

La sessió plenària ordinària del mes de setembre incloïa un total de 13 punts a l’ordre del dia, començant pels set primers de caire purament administratiu, entre els quals es va donar compte de les resolucions i acords de la Junta de Govern Local i d’Alcaldia. Entrant ja en l’apartat de temes a debatre, el vuitè va aprovar per unanimitat la modificació del pressupost municipal perquè inclogui 135.000 € en inversions per arranjar la pista poliesportiva polivalent de Can Borell, completant la reparació que s’està fent ara d’urgència.

El novè punt també va aprovar amb el recolzament de totes les forces polítiques declarar d’interès i utilitat municipal les obres d’adequació d’espais per a una segona seu del Centre d’Educació Especial Ventijol a l’Escola Carles Faust. Abans d’arribar als Precs i Preguntes es van debatre tres propostes d’acord. A banda de la del PP, les altres dues eren d’ERC i BECP.

La primera, presentada per ERC, va prosperar amb el recolzament de totes les forces polítiques. Es refereix a fer un reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal, mitjançant quatre accions, entre les quals s’hi inclou dotant el municipi d’un espai de suport i confort per a les famílies que l’han hagut de patir, així com realitzar una cerimònia anual en record d’aquests infants.

En aquest darrer sentit, BECP va presentar una esmena que no va prosperar on demanava que, a banda de poder recordar als infants, també s’hi afegissin els no nats. L’esmena va ser rebutjada pels 17 vots en contra de l’equip de govern, ERC, PP i VOX i l’abstenció de la CUP. Així doncs, la moció d’ERC va prosperar amb el text íntegre inicialment presentat.

Per últim l’altra proposta d’acord debatuda al ple, presentada per BECP, finalment no va prosperar pels 13 vots en contra de l’equip de govern, PP i VOX, mentre que la resta de grups polítics ho va fer a favor. Demanava la regulació dels habitatges d’ús turístics incloent, entre d’altres, la suspensió pel període d’un any per a noves llicències.



Comentaris