Avui divendres sessió del Show Cooking ‘Anem a Plaça!’

El Mercat de Fruites i Verdures de Blanes acull divendres una nova sessió del Show Cooking ‘Anem a Plaça!’ 

L’objectiu és seguir promovent productes Km 0 amb tastets i venda dels ingredients per cuinar a casa receptes de cuina marinera 


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 30/08/2023 


Divendres vinent, 1 de setembre, l’Ajuntament de Blanes continuarà amb una sessió més de la nova experiència que organitza des del passat mes de juny per promocionar la marca ‘Blanes Arran de Mar!’. Es tracta del nou projecte singular que ja ha inclòs tres experiències, amb l’objectiu de promocionar i fer encara més atractius els productes locals: els fruits de la mar a través de la Confraria de Pescadors, i els productes de la terra amb l’Espai Agrari de la Baixa Tordera.

La proposta duu l’explícit nom de ‘Anem a Plaça!’, i compta amb el recolzament de les pageses i pagesos del Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre, les parades del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, i Es Portal, on es ven el peix fresc de la Confraria, a la Plaça dels Dies Feiners. D’aquesta manera, s’abasten tots els productes Kilòmetre 0 de la ciutat on comença la Costa Brava.


Anem a Plaça !’: 4a sessió al Mercat de Fruites i Verdures

La proposta ‘Anem a Plaça !’ consisteix en què el primer divendres de cada mes, des del passat mes de juny i fins al novembre, es facin sessions de Show Cooking on les cuineres de ‘Kilòmetre 0’ (Montse Verdaguer i Júlia Navarro) preparen un menú compost per dos plats amb productes locals. Cada sessió està alternant els dos llocs on s’allotjarà, però sempre amb el mateix horari: des de les 11 del matí fins a 2/4 de 2 de la tarda.

Després que la primera sessió del 2 de juny va tenir lloc al mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, la segona va estrenar l’emplaçament del Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre, conegut també com el Mercat de les Pageses. La tercera vegada es va tornar a fer al Mercat de Mas Enlaire, el 4 d’agost, i ara torna a tocar fer-ho al Mercat de Fruites i Verdures, en la que serà ja la quarta sessió.

La proposta és molt senzilla: tothom qui vulgui es podrà acostar divendres al Mercat de Fruites i Verdures, a l’espai reservat per allotjar-hi l’experiència, a l’alçada del Passeig de Dintre de davant l’edifici consistorial. Allà es podrà veure com es cuina el plat del dia que se servirà en forma de petits tastets durant la Show Cooking. Habitualment són dos plats: un entrant –a base d’amanides o d’altres propostes com per exemple el sempre refrescant gaspatxo-, i un plat principal on l’ingredient estrella sempre és peix de la Llotja de Blanes.

Llavors, si algú té ganes de repetir-ho a casa, pot comprar un kit amb els ingredients que calen per cuinar la recepta a preus populars, adquirits al Mercat de Fruites i Verdures així com a Es Portal, on es ven peix fresc de la Confraria de Pescadors. A més a més, se’ls obsequia amb una original bossa especialment editada per a la ocasió, amb el logotip de ‘Blanes Arran de Mar’. Al comprar el kit es donen els vals per anar a bescanviar a les parades que es vulgui, identificades com a col·laboradores de l’experiència del dia.


1 de Setembre al Mercat de Fruites i Verdures i a Es Portal

Després de l’èxit que han tingut les tres anteriors sessions, des de l’organització s’ha pres nota perquè ningú no es quedi sense el seu tastet, així com per prevenir el nombre de persones que voldran endur-se els ingredients a casa seva per repetir la recepta dels dos plats que es cuinaran. Totes les receptes i kits que es fan cada mes són perquè puguin menjar-ne 4 persones, és a dir: per a 4 racions.

Com que els plats que es cuinen en viu i en directe depenen sobretot de quines captures s’estan fent aquests dies a la mar, fins a finals d’aquesta setmana no s’acabarà de concretar què es degustarà. En tot cas, les cuineres tenen dues opcions preparades, triant-se finalment la que sigui més efectiva en funció de com està el mercat de venda de peix fresc.

L’experiència promoguda per l’Ajuntament de Blanes a través del Departament de Promoció de la Ciutat ‘Anem a Plaça !’ està subvencionada en el marc dels ‘Projectes Singulars’ de la Diputació de Girona XSLPE, Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.



Comentaris