Blanes despreniments de roques i terra en qualsevol moment

Policia Local i Protecció Civil de Blanes intervenen en una esllavissada de terres a La Plantera Alta 

Aquest matí s’ha habilitat un carril d'accés, després que ahir a la nit va quedar barrat amb tanques en precaució que hi haguessin més despreniments 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 08/09/2023 


Efectius de la Policia Local i Protecció Civil han tornat a intervenir avui al matí en l’esllavissada de terres que va haver-hi a la nit al Carrer Espronceda, al barri de La Plantera. El despreniment de terres no va provocar cap conseqüència ni danys personals o materials, però va caure directament sobre la calçada d’un carrer, on va quedar la runa dipositada.

Per valorar l’abast de la situació, aquest passat dijous ja es va requerir la presència de Bombers de la Generalitat, que van inspeccionar la zona i van indicar la possibilitat que se’n produïssin més. Per aquest motiu, per garantir la seguretat, es va procedir a instal·lar tanques per barrar l’accés al tram afectat pel despreniment de pedres i roques de petites dimensions, determinant-se que avui al matí es faria una nova inspecció amb una empresa especialitzada.

Es dóna la circumstància que el turonet on va tenir lloc l’emergència connecta amb el barri de Mas Marull, conegut també com La Plantera Alta, perquè està situat dalt d’un turonet. Els veïns i veïnes accedeixen als seus habitatges principalment per aquest carrer, per la qual cosa era convenient que es pogués resoldre la situació o, si més no, trobar una solució provisional per arranjar-ho.


Restablert l'accés amb un carril habilitat pels dos sentits

Després de la nova inspecció d’aquest matí, l’empresa especialitzada ha indicat que hi havia zones susceptibles que poguessin tornar a desprendre’s roques i terra en qualsevol moment, per la qual cosa calia fer alguna acció de manera immediata, novament per una qüestió de seguretat i prevenció de riscos. Per això, des de l’Ajuntament de Blanes s’ha indicat a l’empresa que procedís a fer un despreniment controlat de la zona on hi havia més perill que tornessin a haver-hi esllavissades.

Posteriorment, la Policia Local de Blanes ha procedit a tornar a instal·lar les tanques de manera que es protegís la zona de més perill però, al mateix més, hi hagués un carril habilitat pels dos sentits de la marxa, informant-t’ho amb un senyal informatiu. Un cop arranjada la situació, s’ha procedit a reobrir el trànsit. De cara a la setmana vinent està previst que es faci l’actuació definitiva sobre la zona per netejar-la i fiançar-ho de cara a possibles futures esllavissades.



Comentaris