Convivència entre bicicleta i altres vehicles a Blanes

Blanes tancarà dijous les Jornades de Ciclisme Segur 2023 a l’Institut Serrallarga 

S’han programat cinc sessions d’aquest pla pilot organitzat per la Generalitat i la Federació Catalana de Ciclisme, per abordar i millorar la seguretat del ciclisme esportiu 



Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 25/09/2023 


Aquest proper dijous 28 de setembre es tancaran a Blanes les Jornades de Ciclisme Segur que s’han estat fent durant tot aquest any a un total de cinc localitats d’arreu de comarques gironines. El pla pilot està organitzat per la Generalitat de Catalunya conjuntament amb la Federació Catalana de Ciclisme amb un clar objectiu: compartir l’espai viari, millorar la seguretat i gaudir d’aquest esport.

Es tracta d’abordar una de les problemàtiques que afecta més a aquest esport: els accidents viaris de ciclistes. La convivència entre bicicleta i altres vehicles és una situació encara a resoldre, i les xifres així ho demostren. Segons dades del Servei Català de Trànsit, l’any passat van morir vuit ciclistes a les carreteres catalanes, dues més que al 2021. D’altra banda, durant el 2021 es van produir 1’36 accidents al dia en zones interurbanes, i 5’6 accidents/dia en zones urbanes.

Aquestes dades corroboren la necessitat de conèixer els riscos del ciclisme en carretera, una informació que s’encarreguen de donar a conèixer els Mossos d’Esquadra i el Servei Català de Trànsit, Sistema d’Emergències Mèdiques, Esportcat (Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física) i la Federació Catalana de Ciclisme. Professionals d’aquest àmbit participen a les sessions per aportar la seva experiència.

Les jornades es van encetar a principis d’any, el 2 de febrer a Banyoles, una sessió inicial continuada dues setmanes més tard, el 16 de febrer, a Palafrugell. L’1 de juny es va traslladar a Girona, i el passat 14 de setembre es va fer a la Vall d’En Bas. L’última s’acollirà aquest proper dijous a Blanes, més concretament a l’Institut Serrallarga, a les 7 de la tarda.



Comentaris