Cursos de Català per a Adults a Blanes i arrelament social

Blanes farà les inscripcions de nous alumnes pels Cursos de Català per a Adults el 14 i 15 de setembre 

Són cursos trimestrals tant presencials com online, gratuïts als nivells bàsics i amb descomptes segons la situació laboral i familiar. Cal anar a la Casa de la Cultura de 9 a 14 i de 17 a 19 h 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 09/09/2023 


La setmana vinent, del 12 al 15 de setembre, es faran les inscripcions pels Cursos de Català per a Adults que organitza l’Ajuntament de Blanes a través de l’Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL). Els nous alumnes només ho podran fer durant dos dies: dijous i divendres, 14 i 15 respectivamen. Pel que fa a les persones que ja havien fet cursos amb anterioritat, es podran matricular dos dies abans: el dimarts i dimecres, 12 i 13 de setembre.

A l’hora d’inscriure’s hi ha dues possibilitats: online a través de la pàgina web de l’oficina: https://www.cpnl.cat/inscripcions/ o bé presencialment a l’Oficina de Català de Blanes, al Carrer de Jaume Arcelós, 7, de 9 a 14 h i de 17 a 19 h. Hi ha un ample ventall de cursos per satisfer totes les necessitats, i a diferents nivells per adaptar-se a les necessitats de les i els alumnes.


Cursos de Català per a Adults al llarg de tot l’any 

Per facilitar l’aprenentatge, hi ha diverses modalitats: cursos presencials, amb classes dos cops per setmana; semipresencials (un cop per setmana); cursos online amb videoconferència; i cursos online de forma asincrònica, amb treball individual amb pla de treball assistit/assistida per un tutor o tutora de referència. Aquesta darrera modalitat és la dels cursos de nivell superior, C2.

Els cursos són gratuïts en els nivells més baixos (del Bàsic 1 al Bàsic 3) amb l’objectiu de facilitar i incentivar la integració de les persones nouvingudes. En la resta de nivells hi ha diferents modalitats de descomptes, en funció de les situacions personals, labors i socials. Un altre factor que contribueix a poder adaptar-se a cada situació de l’alumnat és la temporalització.

En aquest sentit, són cursos trimestrals: octubre-desembre, gener-març i abril-juny. També hi ha cursos intensius a l’estiu, per això hi ha quatre períodes d’inscripció al llarg de l’any: setembre, desembre, març i juny. Aquest sistema tan flexible permet que els i les alumnes es puguin incorporar a un curs gairebé en qualsevol moment de l’any. D’altra banda, el format trimestral fa que puguin acabar tot un itinerari formatiu en un curs acadèmic, ja que cadascun consta de tres mòduls.


Tipus de Cursos de Català per a Adults i Avantatges que suposen 

A través de l’Oficina de Català de Blanes s’ofereix un ample ventall de cursos que cobreixen tot l’espectre de nivells del Marc Comú Europeu de Referència (MCER): A2, B1, B2, C1 i C2. Més concretament, l’oferta actual és d’un total de 13 cursos: des del nivell bàsic fins al superior, repartits a través de diferents franges horàries que contribueixen a facilitar al màxim als alumnes adults la conciliació entre la vida laboral, familiar i formativa.

Els certificats que expedeix el Consorci per a la Normalització Lingüística són oficials i serveixen per justificar el domini de la llengua en totes les escales laborals. Al mateix temps, també estan relacionats amb qüestions d’arrelament per a les persones nouvingudes. Així, el certificat de nivell A1 és vàlid per emetre l’informe d’arrelament social; el certificat de nivell A2, que abasta del Bàsic 1 al Bàsic 3, és per emetre l’informe d’integració per a la renovació de residència temporal.

El certificat de nivell B2 és el requisit per treballar a l’Administració en tasques de bomber, policia o conserge, per exemple. Per la seva banda, el nivell C1 és el requisit per treballar en tasques d’auxiliar administratiu i superior; i finalment el nivell superior C2 es té en compte com a mèrit en moltes administracions i serà indispensable pel col·lectiu de mestres i professors a partir de l’any 2024. Els nivells més baixos també serveixen per emetre els informes d’arrelament social (nivell A1 de català) i els informes d’integració per a la renovació de residència temporal (nivell A2, del Bàsic 1 al Bàsic 3).


Matriculacions online: 

https://www.cpnl.cat/inscripcions 

Més informació: 

Oficina de Català de Blanes, situada a la Casa de la Cultura, Carrer de Jaume Arcelós número 7 tots els matins de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, i la propera setmana del 12 al 15 de setembre també a les tardes, de 17 a 19 h. 

Per a més informació sobre els cursos i els horaris, es pot consultar al lloc web de l’Oficina de Català de Blanes: 

www.cpnl.cat/blanes 

o bé al correu catala@blanes.cat i al telèfon 972 35 85 55



Comentaris