Eleccions cambres de comerç blanencs votant en línia

Comença el període de votació per sufragi a les eleccions a les cambres de comerç 

  • Des de les 9 del matí de demà i fins el 19 de setembre a les 9 del matí, els electors podran votar en línia
  • El dia 20 se celebrarà la jornada de vot presencial en els diferents col·legis electorals habilitats per les cambres



Nota de premsa GENCAT 

Rebuda 14/09/2023 


Demà a les 9 del matí s’obre el període de votació per sufragi a les eleccions a les cambres de comerç. En aquesta primera fase, que es perllongarà fins les 9 del matí del 19 de setembre, els electors cridats a les urnes podran votar en línia.

Un cop completat tot el procés de presentació i proclamació de candidatures, a principis de l’estiu, les cambres en què finalment se celebra votació per sufragi per alguns o la totalitat dels seus epígrafs són: Barcelona, Terrassa i Manresa. Un dia després que acabi el termini de vot en línia, el 20 de setembre, se celebrarà la jornada de vot presencial als diferents col·legis electorals habilitats per les cambres, concretament entre les 10 del matí i les 5 de la tarda.


Més seguretat en la identificació dels votants

Els votants que vulguin exercir el seu dret durant aquest primer període de votació hauran de disposar d’un certificat electrònic qualificat de signatura electrònica que els identifiqui com a persones electores, en el cas de persones físiques, o com a representants legals de persones jurídiques. La convocatòria electoral d’enguany recull per primera vegada un sistema d’autenticació reforçat mitjançant SMS que oferirà més garanties a l’hora d’identificar les persones electores.

En concret, un cop el votant hagi presentat el seu certificat electrònic qualificat, el sistema demanarà un número de telèfon mòbil per a poder rebre un codi habilitant, via missatge de text. Sobre aquest pas, a més, cal afegir que el sistema no permetrà que un mateix número de mòbil s’utilitzi per a completar la identificació de dues persones físiques diferents.



Comentaris