La història del barri que homenatja els pioners del cava

Blanes publicarà un conte d’homenatge als primers elaboradors del Cava Català editat per l’AV Mont-Ferrant  

En aquest barri s’acollien les llegendàries caves que li van donar nom i ara es vol publicar la seva història finançat amb el verkami 

https://vkm.is/montferrant


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 01/09/2023 


Potser és una història poc coneguda, però va ser a Blanes on l’any 1856 es van fundar Caves Mont-Ferrant, les primeres caves d’arreu de Catalunya i, per afegit, de l’estat espanyol. Aquestes caves són les que van donar nom al barri on estaven ubicades, i per això tant els seus veïns i veïnes com tota la població en general s’enorgulleix de la seva història, no sempre reconeguda per qui s’ocupa del discurs sobre els orígens del cava.

Per això, recordar els seus orígens suposa enfortir i enriquir la història col·lectiva del municipi on comença la Costa Brava, plegat de passatges històrics prou interessants de reivindicar, perquè al cap i a la fi formen part de la identitat de les blanenques i blanencs. Conscients de tot això l’Associació de Veïns de Mont-Ferrant han decidit fer un pas endavant en aquesta direcció.


Un conte sobre la història del barri que homenatja els pioners del cava

L’entitat veïnal està impulsant la publicació d’un conte que explica la història del barri on es van elaborar les primeres ampolles de l’escumosa beguda, per homenatjar d’aquesta manera als pioners del cava a Catalunya i l’estat espanyol. Alhora, és una manera de conèixer tots els racons d’un barri situat molt a prop del nucli històric, al peu de la muntanya de Sant Joan.

El conte du per nom ‘La màgia de Mont-Ferrant’, i l’ha escrit la periodista blanenca Almudena Montaño India, partint com a base amb la idea de la mestra i coneguda rondallaire Mercè Domènech. Està previst que s’editi una primera tirada de 200 exemplars, i el conte està explicat al llarg de 32 pàgines amb imatges en color que ajuden a animar la lectura. Les seves protagonistes són quatre màgiques fades.

Perquè el conte pugui editar-se, l’Associació de Veïns de Mont-Ferrant estan demanant la col·laboració econòmica que faci possible que la publicació pugui ser una realitat. Ho fa a través del finançament col·lectiu de Verkami, amb aportacions que poden anar des dels 5€ com a mínim fins als 50€, i s’hi accedeix a través de l’enllaç https://vkm.is/montferrant

Hi ha sis nivells possibles d’aportacions, i els tres darrers inclouen que, a canvi de la donació, es pugui obtenir exemplars de la publicació. Així, al nivell 3 de 12€ s’obté un conte i un punt de llibre; al nivell 5 de 20€ dos llibres i dos punts de llibre; al nivell 7 de 50€ tres llibres, dos punts de llibre i una menció d’agraïment.

Finalment, el nivell 8 de patrocini s’ofereixen a canvi 10 llibres, 10 punts de llibre i la possibilitat d’incloure el logotip d’una empresa com a patrocinadora, a més a més d’una menció d’agraïment. La presentació del llibre està previst que tingui lloc durant el proper mes d’octubre, un cop s’hagi pogut fer la recollida dels fons necessaris per a la seva impressió.



Comentaris